Karine Jean-Pierre, nova portaveu de la Casa Blanca (Reuters/Kevin Lamarque)

Karine Jean-Pierre, la primera persona negra i homosexual portaveu de la Casa Blanca

Negra, lesbiana i amb àmplia experiència en comunicació política, ha estat la número dos de la portaveu actual, Jen Psaki
Juli Rodés Almer Actualitzat
TEMA:
Estats Units

Mai fins ara una persona negra havia estat portaveu de la Casa Blanca. Tampoc cap persona obertament homosexual.

A partir de divendres que ve, 13 de maig, això canviarà de cop quan l'actual portaveu, Jen Psaki, serà rellevada per Karine Jean-Pierre, una dona negra i lesbiana.

Es tracta d'un nomenament històric amb el qual el president Joe Biden ha volgut reflectir la diversitat als Estats Units, com ja ha fet amb altres càrrecs que ha designat.

Jean-Pierre i Psaki, aquest dijous, a la Casa Blanca durant l'anunci del relleu (Reuters/Kevin Lamarque)

Psaki, que era portaveu des que Biden va arribar a la Casa Blanca el 20 de gener del 2021, ja havia dit que tenia intenció d'estar un any en el càrrec, més o menys. Tot aquest temps, Jean-Pierre ha estat la seva número dos.

"Arriba a aquesta feina amb dècades d'experiència, malgrat que sembla molt jove", ha dit Psaki, parlant de Jean-Pierre, aquest dijous, quan ha anunciat el relleu a la sala de premsa de la Casa Blanca.

De 44 anys, negra i lesbiana, Karine Jean-Pierre té força experìència en l'àmbit de la comunicació política (Reuters/Kevin Lamarque)

Nascuda el 1977 a la Martinica, França, de pares haitians, Jean-Pierre va créixer al districte de Queens de Nova York des que tenia 5 anys.

Des del 2020 viu a Washington amb la seva parella, Suzanne Malveaux, periodista de la cadena de notícies CNN, i la filla de totes dues.

Jean-Pierre té força experiència en l'àmbit de la comunicació política. Va treballar en la campanya electoral de Biden i en les dues d'Obama; i ja havia estat a la Casa Blanca, treballant per a Biden quan era vicepresident d'Obama.

Jean-Pierre ha estat la número dos de Psaki des que va accedir al càrrec de portaveu de la Casa Blanca (Reuters/Kevin Lamarque)

Fora de la política, ha fet d'analista política en diversos mitjans, i ha treballat en diverses organitzacions de defensa dels drets individuals i col·lectius, com MoveOn.org.

Biden, que va oferir la feina a Jean-Pierre aquest dijous en una reunió al despatx oval, ha remarcat que "aportarà l'experiència, el talent i la integritat que es necessiten per aquesta feina difícil".

ARXIVAT A:
LGTBIQ+ Estats Units Joe Biden
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut