Als cercles, l'escopeter i Roger Español en la càrrega a l'escola Ramon Llull l'1-O

Jutjaran si el policia que va buidar l'ull a Roger Español ho va fer intencionadament

L'escopeter s'enfrontarà a un judici ordinari on s'haurà de demostrar la intencionalitat per la qual se'l podria condemnar a fins a 12 anys de presó
Roger Rovira Actualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

El cas de Roger Español serà jutjat com un delicte de lesions per intencionalitat. L'Audiència de Barcelona considera que l'agent de la policia nacional que li va fer perdre un ull hauria pogut disparar de manera intencionada una bala de goma l'1 d'octubre.

La decisió judicial feta pública aquest dilluns s'ha aconseguit per un recurs presentat per Òmnium Cultural, representada per la seva advocada Laia Serra, i el Centre de Defensa de Drets Humans Iridia que porta la representació de Roger Español.

En l'escrit, l'Audiència de Barcelona no entra a valorar sobre el fons de la qüestió de si l'agent va disparar de manera intencionada, però sí que contempla aquest fet com a possible. Una tesi que sempre ha sostingut Iridia i que ara s'haurà de resoldre quan es faci el judici.

La decisió de l'Audiència de Barcelona planteja que el rebot a terra de la pilota de goma disparada per l'escopeter no exclou la intencionalitat de mutilar l'ull de Roger Español.

 

 

Pena més alta i judici ordinari

La decisió de l'Audiència de Barcelona suposa que el cas sigui jutjat com un procediment ordinari i no pas abreujat. A la practica això farà que, quan es faci el judici a l'escopeter, identificat per un informe pericial fet per Iridia i ratificat pels Mossos, se li pugui demanar penes de presó més elevades. Fins a 12 anys per un delicte de lesions dolós amb afectació a òrgan principal. Un fet, la conversió del cas a procediment ordinari, al qual, en canvi, la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat s'oposaven, ja que consideraven els fets com un possible delicte per imprudència, amb penes de presó menors.

 

Quants trets contra Roger Español?

Iridia valora positivament la decisió de l'Audiència de Barcelona. En la interlocutòria es demana que els Mossos facin un informe pericial per aclarir quants trets previs cap a Roger Español va fer l'escopeter. Al març de l'any passat, un informe pericial fet per Iridia identificava l'escopeter responsable i que almenys hauria disparat en dues ocasions prèvies a Roger Español abans que perdés la vista de l'ull. L'agent responsable, l'escopeter de la Policia Nacional UC563.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O Policia Nacional Judicial
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut