Junts pel Sí ratifica Mas com a candidat a president i aposta per seguir negociant amb la CUP

Rovira diu que en la coalició hi ha unanimitat per seguir amb les negociacions amb la CUP
Redacció Actualitzat

El grup parlamentari de Junts pel Sí no renunciarà a Mas com a candidat a president de la Generalitat. Així ho han decidit pràcticament per unanimitat els diputats de la coalició política en una reunió al monestir de Poblet, segons ha fet saber la portaveu del grup, Marta Rovira:

"Hi ha tota la unanimitat que la proposta és el president Mas i tota la unanimitat que hem de tirar endavant aquestes negociacions. Hem de tenir un acord".

Així doncs, la portaveu de Junts pel Sí també ha declarat que en la coalició hi ha unanimitat per seguir amb les negociacions amb la CUP. En aquest sentit, Rovira ha manifestat que, per primera vegada, hi ha un mandat independentista al Parlament, per la qual cosa hi ha d'haver acord amb la CUP per començar la legislatura i aplicar el full de ruta sobiranista. Davant d'això, però, ha lamentat:

"Si no aconseguim aquest acord, la gent no ens perdonarà que no puguem tenir la legislatura i el compliment del mandat democràtic".

Amb l'objectiu de buscar l'acord, la diputada de JxSí ha assegurat que en els pròxims dies es faran les "reunions i trobades pertinents" per tenir nou govern i començar la legislatura.

La reunió també ha decidit enviar una representació de Junts pel Sí a la concentració de diumenge convocada per l'ANC perquè no s'aturi el procés independentista.

Una trobada programada i amb absències destacades

Rovira ha explicat que la reunió, feta l'endemà de la segona investidura fallida del president Mas, ja estava programada amb antelació. Els diputats de Junts pel Sí s'han reunit a Poblet per debatre l'estratègia a seguir, una trobada habitual per l'heterogeneïtat del grup, amb sensibilitats diverses. La trobada s'ha fet amb les absències d'Oriol Junqueras, la vicepresidenta en funcions, Neus Munté, i el mateix president en funcions, Artur Mas. Segons la dirigent d'Esquerra Marta Rovira, no hi han assistit per problemes d'agenda.

Junts pel Sí estan a l'espera que la CUP faci algun moviment que afavoreixi la negociació. El pròxim dia 29 la CUP decidirà la seva posició definitiva en una assemblea.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut