Barcelona

Mas: "El moviment que havíem de fer per arribar a un acord ja l'hem fet, és públic i conegut. Veurem què diuen els altres"

En el seu discurs en la cimera de Nobels de la Pau, Mas també ha volgut recordar el tarannà "pacífic i cívic" del poble català, expressat en les "multitudinàries" manifestacions a favor del dret a decidir

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, espera un moviment de peça de la CUP. Ho ha dit l'endemà del segon debat, en què la formació anticapitalista va tornar a votar en contra de la seva investidura.

"Nosaltres el moviment que havíem de fer per arribar a un acord ja l'hem fet, és públic i conegut. Per tant, a partir d'ara, veurem què diuen els altres", ha assenyalat a preguntes dels periodistes tot just després de participar en l'acte d'obertura de la 15a cimera internacional de premis Nobel de la Pau, al Paranimf de la Universitat de Barcelona.

En el seu discurs en la cimera de Nobels de la Pau, Mas també ha volgut recordar el tarannà "pacífic i cívic" del poble català, expressat en les "multitudinàries" manifestacions a favor del dret a decidir. Ha dit que Catalunya, al llarg de la seva història, ha estat terra d'acollida, i ha subratllat que allò important no és la procedència de les persones, sinó el projecte de futur comú dels catalans.

El president en funcions ha fet una crida a no aixecar "més murs" i a construir "ponts per a la llibertat" en un moment "de debat i certa tensió política". Davant un auditori internacional, Mas ha ressaltat la capacitat el caràcter "acollidor" de la societat catalana i la seva capacitat per fer "un projecte comú" amb persones d'orígens molt diversos, i és que "l'important no és d'on ve la gent, sinó on volem anar tots junts", ha reflexionat.

Per la seva part, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha queixat de l'actitud "immobilista" del govern espanyol, a qui ha reclamat que s'avingui a "dialogar" i "escoltar" els clams dels catalans.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut