El president de l'ANC, Jordi Sànchez, en un acte a Vic al setembre (ACN)

Jordi Sànchez, número 2 de la llista de Puigdemont el 21D

L'ANC ja ha anunciat la dimissió del fins ara president de tots els càrrecs de l'entitat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Procés català

Jordi Sànchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana, que és a la presó sense fiança al centre penitenciari madrileny de Soto del Real, serà el número 2 de Junts per Catalunya a la circumscripció de Barcelona, segons ha pogut saber TV3.

Poc després de saber-se la notícia, l'ANC ha informat de la dimissió de Sànchez de tots els càrrecs a l'entitat. 

En un segon missatge, a més, diu que respecta la decisió del seu fins ara president, i li desitja sort en el "nou camí" que emprèn. 

Al darrere de Sànchez hi aniran els consellers Jordi Turull, Josep Rull, Clara Ponsatí i Meritxell Borràs. A la llista també hi seran Ferran Mascarell i la historiadora Aurora Madaula, una de les promotores de la Llista Unitària 1 d'Octubre. No hi serà en canvi Marina Geli, que -contràriament al que s'havia dit- ha declinat l'oferiment de Puigdemont.

A la demarcació de Tarragona el cap de llista serà Albert Batet, i Josep Maria Forné tornarà a encapçalar la llista per Lleida.

La decisió de Sànchez de concórrer a les eleccions del 21D contrasta amb la del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que ha anunciat que no serà a cap llista electoral perquè "Òmnium és i ha de seguir sent de tots".

Avui, justament, fa un mes de l'ingrés a la presó de Sànchez i Cuixart. El 16 d'octubre, després de sentir la seva declaració, la jutge Carmen Lamela de l'Audiència Nacional va dictar presó sense fiança per als presidents de les dues entitats sobiranistes. Lamela els investiga per un delicte de sedició, per les concentracions del 20 i 21 de setembre davant de la seu de la Conselleria d'Economia per protestar contra la macrooperació en diferents seus del govern per impedir el referèndum de l'1-O.

L'empresonament de Sànchez i Cuixart va aixecar una onada de protestes i solidaritat immediata. L'endemà mateix es van fer concentracions arreu del país, i 200.000 persones van omplir la Diagonal de Barcelona. Des d'aleshores, les mostres de suport als "Jordis" no han cessat.

El termini per concretar les llistes per al 21D davant la Junta Electoral Central s'acaba demà, divendres. Com ja se sap, el PDeCAT i ERC hi concorreran per separat. Es dona la circumstància que a la llista d'ERC de la circumscripció de Barcelona hi haurà l'anterior presidenta de l'ANC, Carme Forcadell.

Encara en l'àmbit sobiranista, la CUP ja ha anunciat que el seu cap de llista serà Carles Riera i que la número 6 serà, com a independent, l'escriptora Bel Olid.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés català Independència Eleccions 21D Article 155 Govern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut