Puigdemont, durant l'entrevista amb "El Punt Avui"
Puigdemont, durant l'entrevista amb "El Punt Avui"

Puigdemont preveu prendre possessió al Parlament si és elegit el 21D

En una entrevista a "El Punt Avui", admet que hi va haver "una anàlisi equivocada" en no imaginar que l'Estat podria actuar amb "pulsió autoritària"

Actualitzat

Carles Puigdemont s'ha tornat a pronunciar públicament des de Brussel·les. El president de la Generalitat cessat pel govern espanyol ha dit que confia acudir al Parlament per prendre possessió si el 21 de desembre és elegit diputat. A més, ha considerat "una exigència moral" que els partits que van votar l'article 155 aclareixin si "respectaran" els resultats electorals.

"Seria una anomalia democràtica molt greu que diputats no poguessin prendre possessió perquè estan privats de llibertat per haver defensat les idees que els han portat a ser escollits com a diputats."

En una entrevista al diari "El Punt Avui", el cap de llista de Junts per Catalunya reconeix la seva "decepció" per no haver pogut conformar una única llista del sobiranisme perquè creu que "la gent esperava que hi hagués la màxima unitat en aquest moment d'emergència nacional". Tanmateix, ha demant "no fer-se mala sang" perquè les candidatures independentistes tindran "comuns denominadors".

"Una anàlisi equivocada"

Davant les últimes veus que fan autocrítica per la gestió del procés independentista per part del govern de la Generalitat, Puigdemont ha assenyalat que hi va haver "una anàlisi equivocada" en no imaginar que l'Estat podria actuar amb aquesta "pulsió autoritària" i impulsar un "cop d'estat". Puigdemont indica que, si el seu govern hagués intentat implementar la República Catalana, hi hauria hagut una "segona onada de violència" per part de l'Estat, després de les càrregues de l'1-O, i ha assegurat que el seu executiu s'oposava a aquest escenari.

En l'entrevista, Puigdemont també explica que la seva família ha rebut "amenaces de mort" i ha estat objecta de "calúmnies" per part de "mitjans de comunicació espanyols". També insisteix que, malgrat la seva aposta per la independència, escoltarà qualsevol proposta d'encaix que faci el govern espanyol i la portarà a votació.

"Sempre hi ha alternatives diferents a les que proposes tu, això li he dit al president Rajoy."

ARXIVAT A:
Eleccions 21DGovern empresonatProcés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut