Aragonès, Maragall i Capella arriben a Estremera per fer el traspàs de carteres (ACN)

Traspàs de carteres a la presó d'Estremera: en 40 minuts i separats per un vidre

Interior només permet visitar Junqueras i Romeva per al traspàs de carteres
Actualitzat
TEMA:
Procés català

L'endemà de la "presa de possessió" dels despatxos, aquest dimarts estava previst que els consellers de la Generalitat escenifiquessin el relleu de carteres viatjant a les presons de Madrid. Però, segons la Generalitat, "motius burocràtics" han impedit la majoria d'aquests traspassos simbòlics: el Ministeri de l'Interior "només ha autoritzat" les visites a Oriol Junqueras i Raül Romeva.

Així, doncs, només el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, i el conseller d'Exteriors, Ernest Maragall, han pogut visitar els seus predecessors a la presó d'Estremera, juntament amb la consellera de Justícia, Ester Capella.

A la sortida, Aragonès s'ha queixat que el traspàs s'ha hagut de fer en 40 minuts i al·locutori, darrere un vidre:

"No són les condicions adequades per a representants del govern i que s'havien donat en d'altres ocasions. No hem tingut ni sala de treball ni temps suficient per fer un bon intercanvi dels plans de treball."

 

També n'ha parlat a Twitter el conseller Maragall:

 

Pere Aragonès, a més, ha denunciat "l'arbitrarietat" del Ministeri de l'Interior per no permetre les visites de la resta de consellers.

Els consellers Elsa Artadi (Presidència), Miquel Buch (Interior), Damià Calvet (Territori) i Chakir el-Homrani (Treball) havien expressat la seva intenció de visitar els seus predecessors a Estremera i Alcalá-Meco.

A més, segons fonts d'Institucions Penitenciàries, Jordi Turull havia demanat veure Artadi i Jordi Puigneró, mentre que Josep Rull havia sol·licitat veure's amb Calvet i Maria Àngels Chacón.

Aquest dilluns, Torra ha anat a Estremera i, a la sortida, ha explicat que tenia autorització d'Institucions Penitenciàries perquè els exconsellers empresonats i els nous intercanviessin simbòlicament les seves carteres al centre penitenciari. En conèixer la decisió d'Interior, el govern de la Generalitat ha expressat el seu malestar i espera que aquestes visites es puguin dur a terme en els pròxims dies.

També aquest dimarts, a Brussel·les, els exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig han escenificat el traspàs amb els seus respectius successors: la consellera de Sanitat, Alba Vergés; la d'Agricultura, Teresa Jordà; i la de Cultura, Laura Borràs, respectivament.

ARXIVAT A:
Procés català Govern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut