Hasél, tancat a la Universitat de Lleida (ACN / Oriol Bosch)

Hasél es tanca a la Universitat de Lleida: "L'hauran de rebentar per empresonar-me"

Divendres es va acabar el termini perquè el raper ingressés a la presó de manera voluntària
Redacció Actualitzat
TEMA:
Pablo Hasél

El raper Pablo Hasél està tancat al Rectorat de la Universitat de Lleida per evitar l'ingrés a la presó. Divendres es va acabar el termini perquè el raper hi ingressés voluntàriament per complir una condemna de nou mesos per enaltiment del terrorisme i injúries a la monarquia, però ell ha deixat clar que no ho farà si no el venen a buscar.

"Hauran de rebentar-la per detenir-me i empresonar-me", afirma el músic en un tuit en què explica que l'acompanyen "bastants solidaris" i que s'ha tancat al Rectorat de la Rambla d'Aragó.

 

 

Hasél va afirmar que presentar-se a la presó seria "una humiliació indigna" davant "una sentència tan injusta".

Precisament, l'Audiència Nacional ha confirmat aquest dilluns l'ordre d'empresonament de Hasél, que havia presentat un recurs de súplica.

El tribunal recorda que Hasél ja té antecedents similars i, per tant, és reincident, i no té intenció de reparar moralment el dany causat, sinó que "persisteix en la seva actitud antisocial".

 

Concentració en solidaritat amb Pablo Hasél a la Universitat de Lleida (ACN / Oriol Bosch)

 

Concentració en suport a Hasél

Aquest dilluns a la tarda unes 300 persones s'han concentrat davant la Universitat de Lleida per mostrar el seu suport al raper.

En l'acte, un membre de la Plataforma Llibertat Pablo Hasél ha llegit un manifest en què s'emplaçava els assistents a entrar a l'edifici per fer pressió i defensar-lo davant una "imminent" arribada de la policia.

 

 

Després de la concentració, alguns joves que participen en la tancada han col·locat material universitari com bancs, taules i cadires als accessos per dificultar el pas dels agents.

 

Dos encaputxats traslladen bancs per dificultar l'accés al rectorat (ACN / Oriol Bosch)

 

La direcció de la universitat reclama que el dret de protestar de Hasél ha de ser compatible amb la lliure circulació dels estudiants i els treballadors i demana diàleg per resoldre la situació.

 

Pancartes de suport a Hasél, al rectorat de la Universitat de Lleida (ACN / Oriol Bosch)

Entrevistat a "FAQS", de TV3, aquest cap de setmana, Hasél es va mostrar convençut que només la mobilització pot capgirar el seu cas. "L'única cosa que em pot alliberar és la pressió als carrers", va afirmar.

 

Centenars d'artistes han fet costat a Hasél amb la firma d'un manifest titulat "Sense llibertat d'expressió no hi ha democràcia", en què critiquen que Espanya lidera "la llista de països que més artistes ha represaliat pel contingut de les seves cançons".

Els signants, entre els quals hi ha Joan Manuel Serrat, Pedro Almodóvar, Luis Tosar i Alba Flores, comparen l'estat amb Turquia i el Marroc.

 

 

 

ARXIVAT A:
Judicial Llibertat d'expressió Música Pablo Hasél
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut