El grup de l'acampada, durant el trasllat al pavelló poliesportiu de la Pobla de Segur (Bombers)

Evacuen un campament d'escoltes amb 90 persones negat per la pluja al Pallars Jussà

El grup, de Caldes de Montbui, ha passat la nit al pavelló de la Pobla de Segur
Redacció Actualitzat

Els participants en un campament escolta instal·lat a Aramunt, al Pallars Jussà, han hagut de passar la nit al pavelló de la Pobla de Segur.

Els Bombers de la Generalitat els van haver d'evacuar aquest dijous a la nit pels xàfecs que van caure a la zona. 

Les tempestes van descarregar entre 20 i 30 litres en aquella part, i fins a 60 en altres punts del Pallars. 

El campament on s'havia instal·lat el grup, format per 87 persones (26 monitors i 61 menors d'entre 6 i 16 anys), provinents majoritàriament de Caldes de Montbui, es va negar a conseqüència de les fortes pluges. 

L'Ajuntament de la Pobla i la Creu Roja van habilitar el pavelló municipal, amb llits i mantes, perquè poguessin passar-hi la nit aixoplugats. Als Bombers no els consta que hi hagués cap persona ferida. 

En declaracions a Catalunya Ràdio, l'alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha explicat que el trasllat va comportar un gran desplegament de mossos, bombers de diversos parcs i ambulàncies a causa de la força de les pluges: 

"Els Bombers no van veure-ho perquè era de nit quan van arribar allí, però els monitors deien que s'havien arrencat les tendes i estava tot bastant destrossat. Venien bastant bruts de fang." 

De moment no es preveu que aquest divendres puguin tornar a la zona d'acampada, tenint en compte que el pronòstic indica que els ruixats es repetiran, tornaran a ser localment intensos i abastaran més part del país.

Començaran pel Pirineu i l'interior del nord-est, a Osona i voltants del Montseny, o també cap a les muntanyes de Prades. Els xàfecs s'aniran estenent de nord a sud per altres punts del país, principalment al sector del prelitoral central.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut