El president del comitè d'empresa de Valeo, Manuel Zamora, explica els resultats del referèndum a la resta de la plantilla (ACN

Els treballadors de Valeo ratifiquen l'acord amb l'empresa i posen fi a una vaga de 101 dies

La decisió ha estat avalada per 159 vots a favor, 45 en contra i 3 en blanc
Redacció Actualitzat

Els treballadors de Valeo Climatització de Martorelles han donat suport en referèndum al preacord entre el comitè d'empresa i la companyia per mantenir l'activitat de la planta fins al juny del 2017. La decisió ha estat avalada per 159 vots a favor i n'ha obtingut 45 en contra i 3 en blanc. Per tant, un 77% de la plantilla ha votat positivament el document.

Les urnes s'han tancat a les onze del matí després que els treballadors hagin tingut 24 hores per poder exercir el dret a vot. El recompte ha estat tens i molts dels empleats estaven nerviosos per saber els resultats.

El juliol passat la direcció de l'empresa va anunciar als treballadors el tancament de la planta de Martorelles per concentrar la producció a Saragossa. Això va iniciar una vaga que s'ha allargat més de 100 dies.

Ara bé, la victòria del "sí" en la ratificació de l'acord també suposa la desconvocatòria de la vaga. D'aquesta manera, dilluns que ve, 9 de novembre, es reprendrà la feina a la planta del Vallès Oriental.

Manuel Zamora, responsable de la secció sindical de CCOO a Valeo, s'ha mostrat molt satisfet amb els resultats del referèndum.

"Hi posarem tota la carn i la salut perquè aquesta fàbrica segueixi funcionant com una nova empresa. Estic molt content i orgullós de la lluita  de tots els companys."

L'acord entre el comitè d'empresa i la companyia preveu un pla de reindustrialització, baixes incentivades, trasllats amb indemnització i ocupació per a treballadors i familiars. També incorpora un pla de prejubilacions per aquells treballadors que tinguin més de 50 anys.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut