L'aillament preventiu serà com un accident laboral, en comptes d'una malaltia comuna (Pexels)

Els treballadors aïllats per coronavirus cobraran la baixa des del primer dia

La Seguretat Social canvia el criteri i ho considera una baixa per accident laboral, amb millors condicions
Actualitzat

La Seguretat Social ja havia dit que donaria la baixa mèdica als treballadors en aïllament preventiu per coronavirus, però ara s'ha introduït un canvi que beneficia treballadors i empreses. Tindrà la mateixa consideració que un accident laboral.

Tant les persones afectades pel Covid-19 com les que s'hagin de quedar a casa per prevenir la propagació del coronavirus es consideren en "incapacitat temporal assimilada a baixa laboral per accident de treball". A finals del mes passat, la Seguretat Social va dir que es considerava una "incapacitat temporal derivada d'una malaltia comuna", però ha canviat el criteri.

 

 

Amb el canvi, els treballadors afectats rebran des del començament el 75% de la base reguladora, amb càrrec a l'administració.

Amb la situació anterior, el treballador només tenia dret a rebre el 60% de la base reguladora des del quart dia de la baixa fins al 20è dia inclòs i el 75% en els dies posteriors. Hi ha empreses que completen la baixa per garantir la retribució habitual sencera. També en sortiran beneficiades.

 

Moratòries en les cotitzacions

Queda pendent per al pròxim Consell de Ministres la moratòria de les cotitzacions a la Seguretat Social corresponents a tres mensualitats consecutives, per a empreses i treballadors per compte propi, a les zones geogràfiques i sectors que es fixin per ordre ministerial.

La patronal Foment del Treball ha demanat un "pla de xoc econòmic" per al coronavirus que permeti a les empreses dels sectors afectats "ajornaments raonables i graduals sense interessos" del pagament dels impostos empresarials i de les cotitzacions socials.

La patronal també demana, entre d'altres mesures, retirar o no aprovar l'increment de la taxa turística a Catalunya i el recàrrec a Barcelona que inclou la llei de mesures fiscals, i facilitar els ERO temporals permetent que no suposin una "pèrdua retributiva dels empleats" ni dels seus drets futurs.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut