Els resultats de les eleccions municipals a Girona, Tarragona i Lleida, barri a barri

Mapa interactiu amb la formació vencedora el 26M i els vots a cada secció censal de cada ciutat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions municipals 26M

No hi ha hagut majoria absoluta en cap de les capitals catalanes. A Girona, Marta Madrenas, de Junts per Catalunya, ha repetit el seu triomf malgrat que ha perdut un regidor respecte als resultats obtinguts per Carles Puigdemont fa quatre anys. A Tarragona, el PSC i ERC han empatat a regidors, malgrat que la candidatura de Josep Fèlix Ballesteros ha obtingut més vots, i el PSC i ERC també han empatat a Lleida, tot i que en aquest cas ha estat ERC qui ha obtingut més vots.

Les seccions censals són demarcacions d'entre 1.000 i 2.500 habitants. En aquests mapes es mostra quina és la formació política guanyadora en cada una de les seccions censals de Girona, Tarragona i Lleida. Clicant es pot veure el detall dels vots obtinguts per cada llista.

Girona

Les eleccions municipals de diumenge passat han deixat una ciutat de Girona de tres colors. El rosa, predominant en la majoria de les seccions censals i el vermell, majoritari només a 14. El primer indica les zones de la ciutat on la llista de Junts per Catalunya ha estat la guanyadora, mentre que el color vermell mostra els barris on ha guanyat el PSC. Madrenas, amb nou regidors, ha estat la guanyadora de les eleccions i, per tant, és normal que el mapa mostri un color rosa predominant

 

El color groc és el dels barris on ha guanyat la CUP, tots ubicats a la zona de Sant Daniel. Els barris socialistes també estan als afores de la ciutat: Talaià, Domeny, Pont Major i Campdorà pel Nord, Vila-Roja i la Font de la Pólvora a l'est i part de Sant Narcís.

 

Tarragona

El mapa de Tarragona mostra una ciutat gairebé del tot bicolor i bastant dividida per la meitat. La zona nord ha votat majoritàriament Esquerra Republicana, mentre que els barris del sud han estat per a Fèlix Ballesteros, del PSC. Aquest mapa mostra clarament l'empat de regidors que ha generat les eleccions de diumenge.

 

 

El PSC s'imposa a Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, Torreforta, Campclar i Bonavista. ERC ho fa a l'Eixample, la Part Alta, les Urbanitzacions de Llevant i als Barris Marítims. L'única secció censal on guanya Junts per Catalunya és al Nou Eixample Nord. En aquest mateix barri, també hi ha un empat en una secció entre el PSC i ERC.


Lleida

L'ajustadíssima victòria d'Esquerra Republicana a Lleida no ho sembla tant quan es veu la distribució per barris del vot. Esquerra Republicana hauria guanyat les eleccions a 43 seccions censals, mentre que el PSC només ha guanyat a 29. Amb tot, cada una d'aquestes victòries ha estat molt minsa perquè Miquel Pueyo només ha guanyat Fèlix Larrosa per 81 vots. Els dos tindran 7 regidors a la Paeria.

 

 

Junts per Catalunya ha guanyat a nou seccions censals. ERC i PSC es disputen el centre històric de Lleida. ERC domina a Cappont i Junts per Catalunya, a Butsènit i les Basses d'Alpicat. El PSC s'imposa a la Mariola, Magraners i Raimat i Sucs.

Les dades han estat facilitades per les subdelegacions del govern espanyol a Catalunya i són provisionals. Les geometries de les seccions censals són de l'Institut d'Estadística de Catalunya i de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (2018).

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut