Manifestació aquest diumenge a la Corunya contra l'assassinat de Samuel Luiz (EFE/Cabalar)

Els dos senegalesos que van defensar Samuel veuran regularitzada la seva situació

Les entitats critiquen que es demanin comportaments "heroics" per accedir a aquests drets
Elisenda Rovira Olivé Actualitzat
TEMA:
Migracions

El govern espanyol regularitzarà la situació administrativa de dos homes senegalesos que van defensar Samuel Luiz, el jove apallissat i mort a la Corunya en un crim que tindria una motivació homòfoba.

Són Ibrahima i Makate, que van intentar impdir el linxament del jove de 24 anys. Un d'ells es va posar enmig dels cops i l'altre va ajudar els amics de Luiz, segons publica la Cadena SER.

@linasurez

Dar las gracias al este chico humilde,lleno de pena y tristeza de tener que vivir lo mismo y tener la valentía de ayudar a Samuel💔##justiciaparasamuel

♬ sonido original - Lina Suárez Calviño

 

En una entrevista en aquesta emissora, el secretari d'estat de Migracions, Jesús Javier Perea, ha explicat que els tramitaran el permís de residència i de treball en un termini "molt breu". Ha destacat que els homes, amb qui encara no s'han posat en contacte des de la secretaria, van "arriscar la vida" per defensar Samuel Luiz:

"És un acte de justícia reconèixer que aquestes persones van tenir un comportament humà digne de ser reconegut amb una cosa tan senzilla com és la documentació de la seva situació administrativa que els permeti treballar a Espanya."

La Secretaria d'Estat de Migracions té la possibilitat de fer aquest tipus d'accions. El seu responsable ha apuntat que això només es fa en casos "extraordinaris" i "puntuals" i presentant "documents" i garantint que hi hagi "seguretat jurídica" en el procés.


De clandestins a herois

No és el primer cas en què es regularitzen els permisos a persones que han protagonitzat actes "heroics".

L'any passat, la mateixa Secretaria d'Estat va concedir permís de residència i treball a Gorgui Lamine Sow, un jove senegalès que havia rescatat un home amb mobilitat reduïda atrapat en un foc a Dénia.  

A França, Macron va concedir la nacionalitat a Mamoudou Gassama, un malià resident a París que va salvar un nen de 4 anys penjat d'un balcó l'any 2018.

Entitats i col·lectius de migrants han criticat que es demanin comportaments heroics a les persones migrades per accedir a drets que haurien de ser per a tothom:

 

El director de l'Observatori Valencià contra la LGTBIfòbia, Toño Abad, que és membre del Consell Econòmic i Social espanyol, ho ha valorat així:

 

Per la seva banda, el portaveu parlamentari d'Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, ha instat el govern a regularitzar la situació de "totes les persones migrades":

ARXIVAT A:
Migracions LGTBIQ+ Govern espanyol
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut