Els "divendres socials" han suposat unes ajudes per valor de 920 milions d'euros

Les persones de més de 52 anys, les que cuiden persones dependents i els homes que demanin permís de paternitat són els més beneficiats, segons l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal
Actualitzat
TEMA:
Economia de butxaca

L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF)  ha xifrat les mesures aprovades via real decret-llei -els anomenats "divendres socials"-  en 920 milions d'euros.

En aquesta quantitat no hi ha els 515 milions d'euros previstos per la millora dels imports previstos en la Llei de la Dependència per a persones grans que necessiten ajuda. 

A més, l'organisme preveu que el dèficit públic arribi al 2,1% del PIB, vuit dècimes per sobre de l'objectiu oficial.

 

 

Les mesures que s'ha aprovat són el pagament de les cotitzacions dels cuidadors -315 milions- la recuperació del subsidi per persones de més de 52 anys -242 milions- l'augment del permís de paternitat a 8 setmanes -225 milions- i l'ingrés mínim vital, amb 138 milions.

A aquests 920 milions s'afegeix el cost de 588 milions de la revalorització aprovada de les pensions a l'IPC, la pujada de les mínimes i les no contributivas al 3%.

Per tant, el total de la despesa finalment aprovada arriba als 1.508 milions d'euros.

Comunitats Autònomes

L'Airef considera que les corporacions locals registraran un superàvit del 0,5% del PIB, el desfase de l'administració central serà de l '1% (cinc dècimes menys que l'any passat), mentre que les comunitats autònomes repetirien l'0,2% (l'objectiu és de l '0,1%) i la Seguretat Social tindrà un dèficit del 1,4%.

Sobre el comportament de les autonomies, l'organisme veu una "lleugera millora" i creu que una dotzena de comunitats té probabilitats de cumplir amb l'objectiu de l'0,1% de dèficit del 2019.

Catalunya, -una de les set CCAA amb els pressupostos prorrogats, apareix en el grup dels que cumpleixen.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut