El diputat no adscrit Daniel Serrano, en una imatge d'arxiu

El TSJC arxiva la causa contra l'exdiputat del PP Daniel Serrano per assetjament sexual

El jutge ha tancat la causa perquè assegura que no han quedat "degudament justificats" els delictes d'agressió sexual i lesions denunciats per una companya de partit
Redacció Actualitzat
TEMA:
PP

El cas de presumpte assetjament sexual que afectava l'exdirigent del PP de Catalunya Daniel Serrano ha quedat arxivat aquest dijous pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el TSJC.

El jutge Carlos Ramos ha tancat la causa per "no haver quedat degudament justificada la comissió dels delictes d'agressió sexuals i lesions" a una companya del partit entre el 2015 i el 2016.

La interlocutòria recull que tots dos van mantenir una relació sexual durant un temps, però que va ser consentida i que no hi ha proves que la violés ni que la maltractés físicament, verbalment i psíquicament, com va denunciar ella.


Renúncia a tots els càrrecs

La investigació la va començar el TSJC el gener del 2021, quan Serrano era diputat al Parlament pel PP i estava en marxa la campanya electoral pel 14F.

Serrano, que llavors era el número 4 a la llista del PP, va pactar amb el partit que es retirava de tots els càrrecs i que no recolliria l'acta si sortia escollit, però només van aconseguir 3 diputats.

Va perdre la condició de diputat i això va fer que el cas passés a la jurisdicció ordinària, al jutjat 30 de Barcelona, però quan Eva Parera va deixar l'escó per iniciar un projecte nou, Serrano va desdir-se del pacte i va recollir l'acta per substituir-la.

El president del PPC, Alejandro Fernández, entrant a l'hemicicle del Parlament amb Daniel Serrano el juliol de 2020 (ACN)

Estratègia de defensa, segons el PP

Va ser al febrer, i va fer-ho com a diputat no adscrit a cap partit, cosa que va deixar el PP amb només 2 diputats, Alejandro Fernández i Lorena Roldán.

El partit va considerar que ho feia com a estratègia de defensa jurídica en el cas que ara ha quedat arxivat, que llavors va tornar del jutjat 30 al TSJC.

La denúncia es va posar el 2019 en un jutjat ordinari, que l'any següent va passar-lo al TSJC per la seva condició de diputat aforat.

Quan va dimitir, el gener del 2021, Serrano va assegurar que l'acusació es basava en "fets falsos" i que responien a "una extorsió basada en un xantatge en plena campanya electoral."

Ara caldrà veure si demana el reingrés al PP, com va dir que faria si s'arxivava el cas, i si el partit s'hi avé i l'accepta.

L'exsecretari general del PPC, Daniel Serrano, durant una roda de premsa a la seu del partit
ARXIVAT A:
PP Assetjament sexual Agressió sexual
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut