Vincent Lambert, en estat vegetatiu 11 anys

El Suprem francès autoritza la desconnexió d'un infermer tetraplègic en estat vegetatiu

El màxim tribunal francès tanca la possibilitat de més recursos del cas de Vincent Lambert
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eutanàsia

A França, el Tribunal Suprem ha autoritzat la represa del procés de desconnexió de Vincent Lambert, un infermer tetraplègic en estat vegetatiu des de fa anys. Un procediment que es va parar unes hores després de començar-lo ara fa un mes.

Aquest divendres, el màxim tribunal francès ha decidit que no hi ha cap més via legal per impedir aquest procés, tal com pretenen els pares, i ha donat la raó a la dona i a sis germans que creuen que no es pot sotmetre Vincent a un patiment injustificat. Ara serà l'equip mèdic de l'Hospital de Reims, on està ingressat, el que decidirà els pròxims passos.

Amb el seu dictamen, el Suprem declara incompetent al Tribunal d'Apel·lació, que va frenar aquest procés el 20 de maig. "Ja no hi ha més recursos possibles", ha assegurat l'advocat de la dona de Lambert, Patrice Spinosi. Aquesta batalla legal s'ha convertit en un símbol a través del qual s'articula el debat sobre la mort digna a França.

 

El Suprem tanca qualsevol possibilitat de nous recursos


La falta de testament vital està en l'origen d'un enfrontament entre els familiars de Lambert. Aquest divendres, els pares han amenaçat fins i tot de denunciar el metge Vincent Sánchez per "assassinat amb premeditació" en cas que activi el "procés de mort".

Lambert, de 42 anys, va tenir un accident de trànsit el 2008 que el va deixar tetraplègic i totalment depenent. Tres anys després, els metges van descartar que pogués millorar, i al 2014 el seu estat es va qualificar de vegetatiu.

Durant aquest temps, l'hospital ha rebut tres vegades l'autorització per interrompre el tractament, però no ho va poder aplicar per l'acció judicial dels pares.

Ara, el Suprem ha fet un pas gairebé determinant. L'aturada de les cures preveu que es desconnectin les màquines que hidraten i alimenten el pacient, i aplicar-li una sedació "controlada, profunda i continuada" a més d'analgèsics "per precaució". Lambert no necessita respiració artificial. Els metges calculen que, sense el suport de les màquines, la vida de Lambert s'allargarà, com a molt, uns quants dies.

ARXIVAT A:
Eutanàsia França
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut