L'ONU demana a França mantenir amb vida un home que fa anys que és en estat vegetatiu
Vincent Lambert, estava en estat vegetatiu des de feia anys

La justícia francesa ordena reprendre el tractament a un home en estat vegetatiu

Un tribunal d'apel·lació de París dona la raó als pares de Vincent Lambert, poques hores després que l'hospital de Reims on està ingressat activés el protocol de desconnexió

Actualitzat

Gir en el polèmic cas de Vincent Lambert, l'home que es troba en estat vegetatiu des de fa 10 anys. Un tribunal d'apel·lació ha donat la raó als pares de Lambert i ha tombat la sentència que donava la raó a la dona i sis germans de l'home.

Poques hores després que s'activés el protocol per retirar el suport vital a Lambert, la justicia ha ordenat reprendre els tractaments per mantenir-lo amb vida.

La decisió de practicar-li l'eutanàsia tenia el suport dels metges que el tractaven i del Tribunal Europeu dels Drets Humans.

 

La mare de Vincent Lambert es dirigeix als mitjans de comunicació (Reuters)
 


La família, dividida

El cas de Vincent Lambert, convertit a França en un símbol del debat sobre l'eutanàsia, té com a teló de fons la divisió d'una família que ha traslladat la seva disputa als terrenys judicial i mediàtic. Totes dues parts s'atorguen l'última voluntat d'un pacient que no va explicitar quina era.

Lambert, que ara té 42 anys, és un infermer psiquiàtric que el 2008, arran d'un accident de trànsit, va quedar paraplègic i totalment dependent.

Tres anys després, els metges que l'atenien van descartar que pogués millorar, i el 2014 van qualificar el seu estat de vegetatiu. Està hospitalitzat a Reims, al nord-est de França.

 

ARXIVAT A:
EutanàsiaFrança
Anar al contingut