Cassandra Vera en una entrevista periodística

El Suprem absol Cassandra pels tuits sobre Carrero Blanco

La sentència diu que els missatges es van difondre en clau d'humor i que dades com que el cotxe de Carrero Blanco va arribar a gran altura estan molt "usades i esgotades"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Llibertat d'expressió

El Tribunal Suprem ha anul·lat la condemna a 1 any de presó i 7 d'inhabilitació que l'Audiència Nacional havia imposat a la tuitaire Cassandra per un delicte d'humiliació a les víctimes del terrorisme. El Suprem ha revisat l'anàlisi que havia fet l'Audiència del contingut de 12 tuits relatius a l'atemptat que va acabar amb la vida de carrero Blanco.

Cassandra ja ha reaccionat a la xarxa expressant la seva satisfacció pel final d'un procés que titlla de "calvari", si bé es mostra preocupada per la situació de la llibertat d'expressió a Espanya.

 

 

 

Segons el Suprem, Cassandra va fer acudits fàcils i de mal gust sobre l'atemptat succeït fa 44 anys, sense comentaris vexatoris per a la víctima. El Tribunal ho considera rebutjable socialment i moralment però no tant per imposar-li pena de presó.

La sentència diu que els missatges no contenen cap comentari contra la víctima, que es van difondre en clau d'humor i que des del 1973, any en què van passar els fets, se n'han fet nombrosos acudits. El magistrat assegura, fins i tot, que dades com que el cotxe de Carrero Blanco va arribar a gran altura, estan molt "usades i esgotades".

Això contrasta amb el veredicte de l'Audiència Nacional que les publicacions de la tuitaire constituïen un "menyspreu, deshonra, descrèdit, burla i ofensa a les persones que han patit la urpada del terrorisme i els seus familiars".

Notícia relacionada: Condemnat a 3 anys i mig de presó el raper Valtonyc per injúries al rei Joan Carles

 

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut