Parlament de Catalunya

El que cal saber per seguir el primer ple del Parlament després de constituir-se

Redacció Actualitzat
TEMA:
Investidura

El ple d'aquest dijous és el primer ple del Parlament des que es va constituir, al gener.

S'hi han de debatre diferents propostes dels partits, però no serà el ple d'investidura, que s'havia de celebrar el 30 de gener. La mesa va deixar en suspens aquest ple després de les mesures cautelars que va imposar el Tribunal Constitucional per la investidura de Carles Puigdemont.

Roger Torrent va decidir convocar el ple d'aquest dijous per debatre les propostes de resolució presentades pels cinc grups parlamentaris: Junts per Catalunya, Ciutadans, el PSC, Catalunya en Comú i el PP.

El ple ha de començar a les 10 del matí i cada grup té 15 minuts per presentar les seves propostes de resolució (el grup mixt se'ls ha de repartir entre CUP i PP).

Els grups que han presentat propostes faran una segona ronda per determinar quines esmenes incorporen i quines no. Els altres grups segurament també podran fer una segona intervenció. Les votacions es faran al final, que es preveu que sigui passades les 12 del migdia.

Les propostes han estat publicades ja totes al Butlletí Oficial del Parlament. Per ordre de presentació de les propostes, el primer a presentar la seva proposta serà el grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem.

 

El següent torn serà per la proposta de resolució per l'acord i el canvi del Grup Parlamentari Socialista i Units per Avançar.

 

 

Després dels socialistes, el torn serà per al Grup Parlamentari de Junts per Catalunya i la seva proposta de resolució sobre la restitució de les institucions catalanes.

 

El Grup Parlamentari de Ciutadans, en el quart torn, farà la seva proposta de resolució sobre el desbloqueig de la situació de crisi institucional i política.

 

L'última proposta serà la del Partit Popular, que l'ha presentat a últim moment.

ARXIVAT A:
Investidura Procés català JxCat Unides Podem PSC PP Cs CUP ERC
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut