Imatge d'arxiu d'una de les primeres proves fetes al juny en una discoteca a Nimega, als Països Baixos (Reuters / Piroschka Van De Wouw)

El president del Col·legi de Metges demana que s'aturi la reobertura de les discoteques

El DOGC encara no ha publicat l'ordre que permetria una obertura dels locals d'oci nocturn que Padrós considera "inoportuna"
Redacció/ACN Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Crítiques a la reobertura del sector de l'oci nocturn, que, de moment, haurà d'esperar: aquest dimecres no s'ha publicat l'ordre al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) per qüestions jurídiques, segons Salut.

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, titlla la decisió d'"inoportuna" i assegura que complicarà el control de la pandèmia. Padrós demana missatges clars i coherents i que es revoqui l'obertura.


El president del COMB havia esgrimit uns dies abans un manifest de societats científiques que reclama acabar amb les interferències polítiques en la lluita contra el coronavirus i ha assegurat que no es pot "generalitzar".

"Generalitzar sense rigor no és científic; els metges hem d'evitar caure en el populisme i fugir d'instrumentalitzacions partidistes i de desqualificacions corporativistes", ha escrit a xarxes socials. Padrós ha explicat que durant la pandèmia "s'han comès errors a tot el món" i no només per part de polítics i ha remarcat que hi ha hagut "molts" dirigents que han gestionat la crisi "raonablement bé" quan han escoltar els experts.

Jaume Padrós ha assegurat que comparteix la preocupació per la "insuficiència d'indicacions sostenibles i d'una línia d'actuació coherent" que denuncia el manifest. "Economia i salut van de la mà, per això crec que hem d'impulsar els màxims consensos per transformar el sistema sanitari i dotar-lo dels recursos suficients", ha conclòs.

 

Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges (CCMA)

 

55 societats científiques de l'estat han fet públic un manifest on reclamen acabar amb les interferències polítiques en la presa de decisions referents al coronavirus i on asseguren que, tot i que els polítics "manen" en relació amb la salut, "no en saben".

ARXIVAT A:
Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut