Vents de 300 km/h al seu pas per les Bahames

El pas del Dorian per les Bahames deixa "nombrosos cadàvers flotant al mar"

L'huracà causa cinc morts confirmats i a les properes hores arribarà a Florida, on s'ha decretat l'estat d'emergència
Redacció Actualitzat
TEMA:
Medi ambient

L'huracà Dorian està deixant la devastació al seu pas per les Bahames. Només a les illes Abaco hi podria haver 13.000 cases destrossades i una xifra fins ara indeterminada de morts. Aquest dimarts està previst que l'huracà avanci cap a la costa est dels Estats Units, on quatre estats ja han decretat l'estat d'emergència i s'ha ordenat l'evacuació de més d'un milió de persones.

El primer ministre de les Bahames, Hubert Minnis, ha confirmat la mort de cinc persones. Però podria haver-n'hi moltes més. De fet, el ministre d'Afers Estrangers, Darren Henfield, ha explicat que li han arribat informacions que "nombrosos cadàvers flotant" a les illes Abaco, el primer punt afectat a l'arxipèlag atlàntic pel Dorian. Segons el ministre, les dades que ha rebut no es poden confirmar fins que les autoritats es desplacin al lloc i corroborin aquestes notícies.

 

A Florida es preparen per rebre el Dorian (Reuters)

Només l'ull del Dorian fa un diàmetre de gairebé 50 quilòmetres. És l'huracà atlàntic més potent des que se'n tenen registres. Genera vents de 270 quilòmetres per hora, amb ratxes que arriben fins als 320 quilòmetres per hora.

El primer ministre de les Bahames, Hubert Minnis, compareixia per acompanyar la població, però no s'ha estat de repartir responsabilitats, també entre els mateixos ciutadans.

"Probablement és el pitjor dia i el més trist de la meva vida. Als que s'han negat a ser evacuats només els puc dir que espero que aquesta no sigui l'última vegada que senten la meva veu."


Veient la destrossa a les Bahames, les autoritats dels Estats Units han activat l'estat d'emergència davant la imminent arribada de l'huracà a Florida. Podria tornar a arribar a la màxima categoria.

Ara el Dorian ha perdut una mica d'intensitat. Ha passat de la categoria màxima, la 5, a la 4. I es troba a uns 180 quilòmetres de la costa de Florida, on els habitants es mantenen a l'expectativa. A 14 comtats hi ha ordres d'evacuació, dos aeroports i cinc ports s'han tancat, i Walt Disney World ha anunciat que també tancarà els seus parcs temàtics a Orlando a partir d'aquest dimarts a la tarda.

ARXIVAT A:
Medi ambient
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut