El govern espanyol desautoritza l'obertura de sis noves delegacions de la Generalitat

Redacció Actualitzat
TEMA:
Procés català

El Ministeri d'Afers Exteriors ha fet públic un comunicat en què desautoritza l'obertura de noves delegacions de la Generalitat a l'estranger. El govern espanyol ja va recórrer la reobertura de les seus tancades pel 155, però en aquest cas es refereix a les noves delegacions que el govern té previst obrir.

El ministeri ha fet un informe, no vinculant, desfavorable a l'obertura de sis noves delegacions de la Generalitat a l'estranger. El ministre Josep Borrell manté així la pressió sobre el projecte de les delegacions exteriors de la Generalitat.

L'informe d'ara fa referència a les oficines de Viena, Tallinn, Zagreb, Lisboa, Estocolm i Beirut. Segons l'informe d'Exteriors, s'utilitzarien "per donar suport a objectius contraris als principis de la política exterior d'Espanya".

A l'agost, el govern de Pedro Sánchez ja va presentar un recurs contra la reobertura de les ambaixades al Regne Unit, Irlanda, Alemanya, els Estats Units, Itàlia, Suïssa i França. Algunes ja s'han reobert i la setmana vinent es tornarà a posar en marxa la de Washington.

El conseller Ernest Maragall ho ha definit com un atac directe a l'acció exterior catalana, però avisa que no aturaran el projecte.


El president Quim Torra el repiula a Twitter amb comentari. L'anima perquè considera que en aquests moments és vital l'acció exterior catalana.


ARXIVAT A:
Procés català
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut