El coet s'ha traslladat al Centre Espacial Kennedy de Florida (Reuters)

El coet amb què la NASA tornarà a la Lluna ja és a la plataforma de llançament

El coet farà un primer viatge a l'espai el 29 d'agost sense tripulació i, superades les proves, es preveu enviar astronautes a la Lluna el 2025
Redacció Actualitzat
TEMA:
NASA

Amb l'objectiu de tornar a enviar astronautes a la Lluna el 2025, la NASA ha traslladat el coet que ho farà possible cap a Florida. Allà hi ha el Centre Espacial Kennedy, des d'on es llançarà a l'espai des de la plataforma corresponent.

L'Space Launch System, com es diu el coet, serà la nau més potent enviada mai a l'espai. Fa 98 metres d'altura. A l'extrem hi té incorporada la càpsula Orion, que fa 8 metres més.

Es llançarà per primer cop el pròxim 29 d'agost. Serà un viatge encara sense tripulació. Es tracta de la missió Artemis I. El coet viatjarà a la Lluna, l'orbitarà i després tornarà a la Terra 42 dies després del llançament. La previsió és que aterri en aigües de l'Oceà Pacífic, davant de la costa de San Diego, a Califòrnia.

Quan ho faci, la nau haurà recorregut uns 2,1 milions de quilòmetres. Això la convertirà en l'artefacte espacial que més temps es manté a l'espai i sense acoblar-se en una estació.

La nau es llançarà per primer cop el 29 d'agost (Reuters)

Si hi ha algun contratemps, la NASA té al calendari dues possibles noves dates de llançament: el 2 i el 5 de setembre.

"Aquesta primera missió Artemis demostrarà el rendiment tant d'Orion com del coet SLS i posarà a prova les nostres capacitats per orbitar la Lluna i tornar a la Terra. El vol aplanarà el camí per a futures missions a la regió lunar", explica la NASA a la pàgina web d'aquest programa espacial.

Es preveu que el 2024 la missió Artemis II faci el mateix recorregut, però ja amb tripulació a bord, i el 2025 la NASA té planejat portar astronautes a la Lluna amb l'Artemis III.

Serà la primera missió que portarà persones al satèl·lit terrestre des de fa més de mig segle i també ha de servir d'assaig per, més endavant, desembarcar també a Mart

L'última vegada que la NASA va enviar astronautes a la Lluna va ser amb la missió Apollo 17, que es va fer entre el 7 i el 19 de desembre de 1972.

 

ARXIVAT A:
Ciència La Lluna NASA
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut