Els prínceps de Gal·les i els ducs de Sussex miren les ofrenes en memòria de la reina Elisabet II (Reuters/Paul Childs)

El calendari fins als funerals d'Elisabet II, dilluns 19 de setembre a Westminster

El fèretre de la reina ja ha estat traslladat en cotxe des de Balmoral fins a Edimburg; després viatjarà a Londres en un avió de les forces aèries
Redacció Actualitzat
TEMA:
Reina Elisabet II

Els funerals de la reina Elisabet II es faran el dilluns 19 de setembre a les 11.00 h hora local --a les 12.00 hora catalana--, a l'abadia de Westminster, a Londres, segons ha confirmat la família reial britànica.

Aquell dilluns serà dia festiu a tot el Regne Unit, tal com ha autoritzat el nou monarca Carles III en una de les seves primeres ordres després de ser proclamat rei.

Es preveu que al funeral hi assisteixin diversos líders mundials, com el president dels Estats Units, Joe Biden, i representants de les cases reials. Precisament aquest dilluns, la Casa Reial espanyola ha anunciat que Joan Carles i Sofia han decidit assistir-hi. Els reis emèrits havien rebut la invitació per part del Departament d'Afers Exteriors britànic, però fins avui no s'havien pronunciat. A Londres coincidiran amb Felip VI i la reina Letícia, que de seguida van anunciar que serien a la cerimònia de comiat d'Elisabet II.

La capella ardent estarà oberta durant 4 dies a Westminster perquè els ciutadans que ho vulguin se'n puguin acomiadar.

Les restes de la monarca ja són a Edimburg després que aquest diumenge han estat traslladades en cotxe des del castell de Balmoral, a Escòcia, on va morir dijous amb 96 anys. 

A Edimburg, on el fèretre ha estat rebut per milers de ciutadans, les despulles de la reina descansen al Palau de Holyrood.

Aquest és el calendari dels pròxims dies:

- Dilluns 12 de setembre, al vespre, el fèretre serà traslladat en processó a la catedral de Sant Gil, a la mateixa capital escocesa, on se celebrarà una missa. El rei Carles III i els membres de la família reial participaran tant en la processó com en la missa. El fèretre serà custodiat a la catedral per la Reial Companyia d'Arquers i es permetrà que els ciutadans escocesos que ho vulguin visitin la capella ardent.


- Dimarts 13 de setembre un avió de les forces aèries traslladarà el fèretre des de l'aeroport d'Edimburg fins a Londres. La princesa Anna acompanyarà el taüt de la seva mare, que arribarà a l'aeroport de Northolt al vespre i serà traslladat per carretera al Palau de Buckingham.


- Dimecres 14, una processó portarà el fèretre del Palau de Buckingham fins al de Westminster, on s'instal·larà la capella ardent, que estarà oberta al públic fins diumenge al matí. El taüt anirà en un carruatge de la Cavalleria Reial que passarà, entre altres punts, pels Jardins de la Reina, l'avinguda del Mall, la plaça Horse Guards i la del Parlament. Un cop a Westminster, l'arquebisbe de Canterbury oficiarà un servei religiós al qual assistirà tota la família reial i el degà de l'abadia, David Hoyle.

Quan acabi el servei religiós s'obrirà la capella ardent al públic, fins dilluns 19 de setembre, al matí.


- Dilluns 19 de setembre, quan es tanqui la capella ardent, el fèretre serà traslladat en processó del Palau de Westminster a l'abadia de Westminster per als funerals d'estat i d'allà a Windsor, concretament a la capella de Sant Jordi, on es farà una última cerimònia de comiat.

A la capella de Sant Jordi, on s'enterrarà la monarca, també hi ha les sepultures de reis com Eduard IV, Enric VI, Eduard VII, Jordi III, Jordi IV, Guillem IV, Jordi V, Jordi V, Jordi VI i Felip d'Edimburg, marit d'Elisabet II, que va morir l'abril de 2021.

 

ARXIVAT A:
Monarquia Regne Unit Reina Elisabet II Carles III
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut