Educació enviarà ventiladors a les escoles on s'ha detectat que fa més calor

El departament també prendrà mesures a llarg termini basant-se en les conclusions d'un estudi que fa la UPC sobre les condicions a les aules
Redacció Actualitzat
TEMA:
Educació

El Departament d'Educació començarà a enviar ventiladors a les escoles i instituts on ha detectat que fa més calor davant les queixes de docents i famílies, ja que s'han registrat temperatures per sobre dels 30 graus.

De moment, es començaran a distribuir els aparells entre aquest dijous a la tarda i divendres a algunes escoles i instituts. El Departament no ha concretat a quants centres, però assegura que la tria es farà segons criteris tècnics.

A més, de cara al maig de l'any que ve, quan es preveu que torni a començar la temporada de calor, el departament també ha anunciat que inclourà obres per mitigar la calor.

Seran petites intervencions, com la instal·lació de tendals o persianes amb la intenció que estiguin enllestits a la primavera.

Ara bé, a llarg termini, els plans passen per un estudi en profunditat de les necessitats de cada centre; se n'encarregarà la Universitat Politècnica de Catalunya.

Els alumnes de l'escola Sant Jordi de Vilanova i la Geltrú fent classe amb un ventilador (CCMA)

Una de les veus d'alarma l'ha donat aquesta setmana --la primera del nou curs-- l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de l'Escola Auró de Barcelona. En un tuit, asseguraven que en una aula del centre s'havien superat els 40 graus i demanaven solucions al conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray.

Les queixes per la calor que han de suportar infants i joves a les aules d'escoles i instituts de tot Catalunya on no tenen cap sistema de climatització per combatre les altes temperatures ja van començar al juny, just abans d'acabar el curs passat.

De fet, la majoria d'escoles i instituts es van construir abans del 2006 i no tots estan correctament climatitzats. L'anunci del departament hauria d'ajudar a suportar millor aquests mesos excepcionals a nivell meteorològic.

ARXIVAT A:
Educació Crisi climàtica
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut