Discrepància entre JxCat i ERC sobre el paper de les institucions davant la sentència

El president Torra es mostra partidari de donar una resposta a una possible sentència condemnatòria per l'1-O des de totes les institucions
Redacció Actualitzat
TEMA:
Procés català

Noves desavinences entre JxCat i ERC, en aquest cas sobre les responsabilitats que cada institució hauria de tenir davant la sentència del judici del procés. El president del Parlament ha proposat la formació d'un govern de concentració. Torra li ha suggerit que se centri en la resposta que hauria de donar el Parlament. Aquest estira-i-arronsa arriba el mateix dia en què a Ginebra partits i entitats independentistes s'han reunit per abordar una estratègia conjunta un cop es conegui la sentència.

A la cimera de Ginebra hi participen el president de la Generalitat, Quim Torra; l'expresident Carles Puigdemont i altres membres de JxCat, la secretària general d'Esquerra, Marta Rovira; membres de la CUP i també els dirigents de l'Assemblea i Òmnium.

La trobada independentista coincideix amb l'arrencada del curs polític del setembre, quan falta poc més d'una setmana per la Diada i pendents de la sentència del judici del procés aquesta tardor.

Al juliol ja se'n va fer una, de cimera, però sense acords, i en aquesta, de nou, l'objectiu és consensuar una resposta a la sentència. I no serà fàcil, vistes les diferents estratègies que arriben de totes bandes. L'última, la del president del Parlament, Roger Torrent, que aposta per un govern de concentració amb els comuns i la CUP, tot i que no descarta eleccions, com ja han dit també altres líders republicans.

"Una bona opció de concentració que representi l'esperit i la foto del 80%. Un govern que pivoti al voltant d'una agenda republicana que ha de constar fonamentalment en tres pilars: d'una banda, d'una agenda social; de l'altra, d'un discurs evidentment antirepressiu, però també la vocació a una solució democràtica al conflicte."

El president de la Generalitat, segons fonts del govern, replica que el Parlament també haurà de donar una resposta perquè tots els que tenen responsabilitats polítiques estan interpel·lats. Quim Torra defensa que totes les institucions hauran de liderar amb l'exemple el període de confrontació democràtica que va proposar a la conferència de la Universitat de Prada.

L'intercanvi de missatges no s'ha acabat aquí i fonts de presidència del Parlament precisen que la resposta a la sentència ha de passar per enfortir les institucions amb la voluntat de sumar àmplies majories i posar fi democràticament al conflicte.

ARXIVAT A:
Procés català Judici procés Roger Torrent Quim Torra ERC JxCat
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut