L'edifici del Parlament de Dinamarca, el Folketinget, a Copenhaguen

Diputats danesos diuen que la crisi catalana "amenaça principis democràtics" europeus

Han escrit una carta oberta al govern espanyol demanant una solució política
Redacció Actualitzat
TEMA:
Govern empresonat

Vuit diputats del Parlament de Dinamarca han fet pública una carta oberta adreçada al govern espanyol demanant-li una solució política a la crisi a Catalunya.

Els diputats, cinc de l'Aliança Roig-Verda, un del partit republicà de les illes Fèroe, un de l'Alternativa i un d'independent, es mostren "profundament preocupats" per la situació.

Recorden que el maig del 2015 el Parlament danès va instar les parts del conflicte polític a Catalunya al diàleg per resoldre'l pacíficament, i consideren que tres anys després la crisi, lluny de solucionar-se, va a més i ja s'ha convertit en "un repte" d'abast europeu:

"La crisi a Catalunya ha passat de regional a un repte que amenaça els drets i els principis democràtics comuns a Europa."

"El que estem veient és una judicialització del problema en lloc de treballar en solucions polítiques per resoldre'l. Seguir amb les acusacions judicials i els processaments en aquest context només augmentarà i aprofundirà la crisi entre Espanya i Catalunya."

Notícia relacionada: Puigdemont surt per primer cop de Brussel·les i viatja a Dinamarca

"Dimensió europea creixent"

En la carta, datada el dilluns dia 9, es fan ressò de la denúncia d'Amnistia Internacional, i consideren que la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya ha evidenciat "la dimensió europea creixent" de la crisi.

Aquesta detenció, juntament amb els processos oberts en altres països europeus per a l'extradició de "polítics catalans a l'exili", els porta a demanar que es garanteixi que cap d'ells "s'acabi enfrontant a judicis polítics" si són extradits.

Acaben el text demanant una "recerca serena i constructiva" per trobar una solució i un acord entre les parts, si cal amb la mediació d'"altres països o autoritats europees".

 

ARXIVAT A:
Govern empresonat Procés català
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut