Valer va accedir al càrrec fa tot just quatre dies (Presidència del Consell de Ministres del Perú)

Dimiteix el flamant primer ministre del Perú acusat de maltractar la dona i la filla

El president, Pedro Castillo, afronta una nova crisi política que podria acabar amb la seva destitució després de la inestabilitat dels últims anys
Redacció Actualitzat
TEMA:
Violència masclista

El primer ministre del Perú, Héctor Valer, ha anunciat aquest dissabte que "accepta la seva derrota" i ha posat el càrrec a disposició del president Pedro Castillo, només quatre dies després d'haver-lo jurat.

Valer ha fet el pas després de saber la intenció del president de remodelar una altra vegada el gabinet de ministres que ell encapçalava, i que tot just va ser nomenat dimarts.

El moviment s'explica pel descontentament generalitzat al país pel seu nomenament com a primer ministre. A Valer se li retreu, sobretot, un passat de violència masclista.

El polític ha estat objecte de denúncies per haver pegat a la dona i la filla, així com a una psicòloga i al porter de casa seva. A més a més, se l'investiga per delictes fiscals.

Segons el diari El Comercio, la dona i la filla el van denunciar per haver-les agredit el 2016 al domicili familiar.

Ara, els seus detractors demanen també la dimissió de la ministra de la Dona, Katy Ugarte.


Crítica a la premsa

En la compareixença per explicar la dimissió, Valer ha afirmat que ha estat "metrallat pels diaris del Perú", als quals ha acusat de pertànyer a grups econòmics que "estan vinculats a l'extrema dreta i la dreta".

El polític assegura que els mitjans li han construït "una imatge de maltractador i de violent" i per aquest motiu "se'n torna a casa per curar les ferides i tornar quan el poble ho vulgui". Valer també ha dit que, després de deixar el càrrec, es querellarà contra les persones que "han tacat el seu nom i dignitat".


Es cronifica la inestabilitat política

Aquesta nova crisi de govern debilita encara més la fràgil presidència de Castillo. Valer, un advocat especialitzat en dret penal i actual congressista, va jurar dimarts com a cap del gabinet en reemplaçament de l'advocada Mirtha Vásquez, que va renunciar al càrrec dilluns després de la dimissió de l'exministre de l'Interior Avelino Guillén.

Aquestes sortides van obligar Castillo a conformar el tercer equip de govern des que va assumir el càrrec, el 28 de juliol del 2021. Un període en què ha acumulat diverses crisis i que ha portat l'oposició a anunciar que presentarà una moció per intentar destituir-lo.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut