David Ciurana, Angie Puget i Raquel Fernández mostren els guardons, entre els germans Torres (Premis Gastronòmics Josep Lladonosa)

David Ciurana, considerat millor estudiant de cuina per un jurat farcit d'estrelles Michelin

La tercera edició ha incorporat la categoria de millor cap de sala, que ha guanyat Raquel Fernández
Redacció Actualitzat
TEMA:
Gastronomia

Vuit joves estudiants de cuina s'han enfrontat aquest diumenge en la final de la tercera edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, que s'ha fet a les Borges Blanques, a les Garrigues.

Hi han arribat després de mesos de proves i de superar una de les dues semifinals, celebrades a Barcelona al març i a Vila-seca, al Tarragonès, a l'abril.

Tots vuit han hagut de demostrar els seus coneixements i les seves habilitats amb un "showcooking", una demostració de cuina feta en directe davant d'un jurat presidit per Josep Lladonosa i farcit d'estrelles Michelin i altres professionals de renom, com els germans Sergio i Javier Torres, del Cocina Hermanos Torres de Barcelona, Pep Moreno, del Deliranto de Salou, Vicens Guimerà, de l'Antic Molí d'Ulldecona, o Eduard Xatruch, del Disfrutrar de Barcelona.

El guanyador, considerat el millor estudiant de cuina de Catalunya 2023, ha estat David Ciurana, alumne de la CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy.


Premi al millor cap de sala

Aquesta tercera edició, els Premis Josep Lladonosa han incorporat una nova categoria, millor cap de sala, a la qual optaven set persones. La guanyadora ha estat Raquel Fernández, estudiant de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB).

També s'ha atorgat el premi Social, obert a les entitats que treballen en l'àmbit dels serveis socials, que ha reconegut Angie Puget, estudiant de la Fundació El Llindar de l'Hospitalet de Llobregat.

Juntament amb el reconeixement que suposa el premi, Ciurana i Fernández també han guanyat una estada de formació d'un any al restaurant Cocina Hermanos Torres.

Com a guanyadora del premi social, Puget farà tres mesos de pràctiques al restaurant Deliranto.

Nascuts el 2021, els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa són un homenatge al cuiner català Josep Lladonosa i Giró (Alguaire, 1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània que ha fet una tasca ingent de recuperació de la cuina catalana a partir de la recerca històrica.

ARXIVAT A:
Gastronomia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut