Foto de grup dels membres de la comunitat energètica del Prat de Llobregat

Constituïda la comunitat energètica del Prat de Llobregat

ACN - Aquest divendres s'ha constituït oficialment Energia del Prat, la comunitat ciutadana d'energia del Prat de Llobregat que neix amb la voluntat de ser una de les més grans i importants de l'Estat. La comunitat, liderada per l'ajuntament de la ciutat de la mà d'entitats, pimes i veïns, s'ha constituït amb un capital de 300.000 euros, 120.000 apostats directament pel teixit econòmic i social del municipi i la resta pel consistori. L'entitat concursarà a la línia d'ajuts convocada per IDAE 'CE Implementa', que facilita l'accés a ajudes per a la instal·lació de fonts d'energia renovables, desplegament de programes de gestió de la demanda d'energia així com estratègies concretes d'estalvi i eficiència energètica per a llars, comerços i empreses.

Paral·lelament, Energia del Prat treballarà per començar oferir serveis energètics que tenen com a objectiu democratitzar l'accés als subministraments bàsics de les llars i empreses del Prat i que s'aniran desplegant paulatinament.

L'oferta de serveis de la comunitat consistirà, en el futur, a rebre energia fotovoltaica produïda, de moment, a les teulades d'edificis municipals gràcies a l'autoconsum compartit. A més a més, també es podrà instal·lar plaques fotovoltaiques en cobertes disponibles o la promoció de canvis de calderes de gas per equips d'aerotèrmia, una tecnologia més sostenible.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut