Els líders independentistes arriben a la presó de Zuera, on passen la nit

Els set presos masculins fan el trasllat per etapes, mentre que les dues preses, que no surten fins aquest dimecres, viatgen directament a presons catalanes
Actualitzat
TEMA:
Judici procés

Després de cinc mesos a presons madrilenyes, el temps que ha durat la celebració del judici del procés, aquest dilluns a la tarda ha començat el trasllat dels líders independentistes a presons catalanes. Hi arribaran aquest dimecres, després d'un trasllat per etapes, en el cas dels homes, mentre que les dones faran el viatge directe i no sortiran fins dimecres.

Els presos que eren a Soto del Real han dormit aquest dilluns a la nit al centre madrileny de Valdemoro, d'on han sortit a quarts de deu del matí en direcció a la presó de Zuera, a Saragossa, on han arribat a dos quarts de tres de la tarda. Els presos passen la nit de dimarts a dimecres en aquest centre.

 

 

 

Un trasllat per etapes

Després d'obtenir divendres el vistiplau del Tribunal Suprem, aquest dilluns a quarts de set de la tarda un autobús amb Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez, Quim Forn i Jordi Cuixart ha sortit del centre penitenciari de Soto del Real cap a la presó madrilenya de Valdemoro.

Un cop a Zuera, aquest dimecres ja viatjaran cap a Catalunya. Després de passar per Brians 2, on se'n faran càrrec els Serveis Penitenciaris de la Generalitat, tots set aniran a la presó de Lledoners. En aquest centre ja hi van ser durant mig any, entre el juliol de l'any passat i el febrer, fins que van ser traslladats a Madrid per al judici del procés.

 

Els presos independentistes, durant una sessió del judici del procés

 

Forcadell i Bassa, trasllat directe dimecres

Aquest trasllat per etapes només afecta els presos que han passat els darrers quatre mesos a Soto del Real, és a dir, els homes.

Es preveu que Carme Forcadell i Dolors Bassa surtin dimecres mateix d'Alcalá-Meco directes cap a Catalunya, sense fer nit a Saragossa. Un cop a Catalunya, després de passar per Brians 2, totes dues aniran als centres penitenciaris on eren abans del judici: Bassa, al de Puig de les Basses, i Forcadell, al de Mas d'Enric.

 

Missatges a la xarxa sobre el trasllat

Alguns dels comptes dels líders independentistes han piulat aquest dilluns sobre el trasllat a Catalunya. El primer que ho ha fet ha estat Raül Romeva, que ha assenyalat que no tornen "a casa", sinó "a Lledoners", i ha denunciat el que considera una "vulneració flagrant" dels seus drets:

 

 

Oriol Junqueras insisteix en el mateix missatge que Romeva i assenyala que se li estan "vulnerant" els seus drets com a eurodiputat:

 

 

Jordi Turull, per la seva banda, ha volgut agrair les mostres d'"escalf i suport" rebudes i també el tracte que els han donat els reclusos del mòdul 10 de Soto del Real, "la majoria de funcionaris" i també el "pare Paulino".

 

 

ARXIVAT A:
Judici procés Procés català Govern empresonat Oriol Junqueras Raül Romeva Josep Rull Jordi Turull Jordi Sànchez Jordi Cuixart Joaquim Forn
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut