El líder del PP, Pablo Casado, durant l'entrevista d'aquest dilluns a TVE

Casado vol retirar el finançament a PDeCAT i ERC perquè tenen els líders processats

En una entrevista a TVE, el líder del PP proposa aplicar l'article 155 i intervenir TV3 i els Mossos d'Esquadra
Actualitzat
TEMA:
Judici procés

El president del PP, Pablo Casado, ha apostat per retirar el finançament públic a aquells partits que tinguin els líders processats per delictes com rebel·lió o sedició, com és el cas del PDeCAT o ERC.

En una entrevista a TVE, Casado ha proposat una modificació de la llei de finançament de les formacions polítiques. El líder del PP ha dit que no entén com els partits independentistes, "que el que volen és trencar Espanya", "a sobre estan rebent fons de tots els espanyols", un fet que ha assegurat que no passa "a cap país del món".

Com ja ha defensat en altres ocasions en referència a la CUP o Arran, Casado ha demanat aplicar la llei de partits en vigor per il·legalitzar aquells que "donin ales a la violència", com les organitzacions que "estan fent kale borroka", com els CDR.

Un 155 per "recuperar la legalitat a Catalunya"

El president del PP ha insistit que cal prohibir els indults en casos de rebel·lió i sedició perquè sospita que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "tornaria a pactar" amb els polítics independentistes a canvi d'indultar-los:

"Sembla que després som nosaltres els que crispem; no, diem veritats com una casa"

Per aquest motiu, ha dit que les eleccions del 28 d'abril són molt importants per decidir entre un Sánchez que vol dialogar amb els independentistes o un PP que vol "recuperar la legalitat i ocupar-se del que és important, que és la política social i les pensions, no estar tot el dia parlant de Torra."

Per "recuperar la legalitat" a Catalunya, si arriba a la Moncloa, Casado proposa aplicar l'article 155 de manera àmplia, la qual cosa inclouria la intervenció de TV3 i els Mossos d'Esquadra. D'aquesta manera, el PP vol garantir que les competències s'exerceixen de forma "lleial", aplicant les mateixes polítiques que "a Castella i Lleó o Múrcia".

El líder popular ha criticat que el president de la Generalitat, Quim Torra, estigui "fora de qualsevol respecte institucional", amb accions com el que ha qualificat de "plantada" al rei al Mobile World Congress.

ARXIVAT A:
Judici procés PP Pablo Casado Procés català Rebel·lió Sedició Article 155
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut