Camacho afirma que la gravació de La Camarga estava editada i manipulada

La presidenta del PPC afirma que la filtració de la conversa tenia la intenció última de destapar el "cas Pujol"
Redacció Actualitzat

El cas de la gravació del dinar al restaurant La Camarga ha arriba a la comissió del Parlament sobre frau fiscal i corrupció. La líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha obert foc amb un contundent "Tinc la tranquil·litat que he actuat sempre d'acord amb la legalitat i l'estat de dret".

La presidenta del PPC ha explicat la seva versió de la gravació i ha advertit: "Avui el dinar serà una altra cosa. Avui baixarem a la profunditat". Camacho ha afirmat que la filtració de la conversa tenia la intenció última de destapar el "cas Pujol". La majoria de partits, però, han marxat decebuts per les explicacions sobre qui va ordenar la gravació i perquè no va denunciar-ne el contingut.

La líder popular també ha denunciat que el CD que s'ha escoltat a la cambra no és el que té la judicatura, que és "l'únic real". Afirma que es van filtrar fragments de la conversa editats i manipulats. Tot i això, ha explicat que ella no ha escoltat la gravació perquè "no l'hi han permès".

"No hauria parlat de cap policia ni de cap fiscal"

Alícia Sánchez-Camacho ha assegurat que no sabia que l'estaven gravant i que no sap qui va encarregar la gravació del dinar de La Camarga

"Si hagués sabut que m'estaven gravant no hauria parlat de cap policia, ni de cap fiscal ni de qüestions personals"

En aquest sentit, la líder del PPC ha carregat contra aquells que l'acusen "amb tota impunitat i sense cap prova" d'estar al darrere de la gravació. Afegeix que no sap si qui va encarregar l'espionatge va ser el socialista José Zaragoza.

També ha negat que filtrés cap dels continguts de la conversa.

Álvarez, "atemorida per possibles maltractaments"

La líder del PPC ha dit que durant el dinar va escriure quatre folis i els va entregar als seus advocats per si es podia denunciar tot el que l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Álvarez, li havia explicat. Però li van dir que només eren vaguetats i que només podria servir que Álvarez ho denunciés i testifiqués. El cas es va arxivar per falta de proves.

Camacho ha explicat que durant el dinar es va adonar que l'examant de Pujol Ferrusola estava "atemorida per possibles maltractaments", perquè "ja estava amenaçada que la podien agredir".

El "fiscal de confiança"

És en aquest context de maltractaments, diu Camacho, que ofereix un "fiscal de confiança" a Álvarez perquè pogués denunciar. Tot i aquesta afirmació, en la comissió, la líder del PP ha negat que tingui cap "fiscal amic" i no ha volgut donar cap nom. Assegura que es referia al fet que buscarien una solució per denunciar els maltractaments.

També s'ha negat a donar noms dels policies que en la conversa diu que coneix. Ha argumentat que pot fer com un periodista que no revela les seves fonts.

Moragas la posa en contacte amb Álvarez

Camacho ha explicat que va ser el diputat popular Jorge Moragas qui la va posar en contacte amb Álvarez perquè era una persona "pròxima a nosaltres" i que volia col·laborar amb el partit.

Ha explicat que es van trobar al seu despatx, on van quedar per dinar. A La Camarga li va demanar permís per prendre nota de la conversa. Després d'aquestes dues trobades, diu, "no crec que quedem cap altra vegada". No es van tornar a trobar fins que el dinar va sortir a la llum.

Camacho acusa Álvarez d'haver canviat ara la seva versió. Afirma que no sap per què, però avisa que "el temps posarà tothom al seu lloc".

El "pacte" amb Método 3

Sánchez-Camacho ha aclarit com va anar la denúncia sobre el dinar de La Camarga. Assegura que va posar una demanda civil per saber qui hi havia darrera de l'espionatge. Afegeix que mai va estar interessada a demanar responsabilitats penals perquè li semblava exagerat. No va iniciar aquesta via després que Método 3 va reconèixer que va realitzar la gravació i va acceptar indemnitzar-la amb 80.000 euros.

Representants de tots els partits, menys el PP, li han retret que no arribés fins al final. Sánchez-Camacho diu que donava per fet que mai sabria qui va ordenar la gravació, tot i que té "una percepció molt clara de qui hi ha al darrere, perquè 1 més 1 fan 2".

Camacho ha explicat que va ser el PP el que va posar dues demanes penals pel cas de La Camarga i també per un altre micròfon en un restaurant on habitualment es reunien els populars. La líder del PPC ha ensenyat fins i tot una fotografia del micròfon i la càmera que gravava les converses. El cas va acabar arxivat.

Cap benefici personal

Alícia Sánchez-Camacho ha estat rotunda a l'hora d'afirmar que "no ha tingut cap benefici" de la conversa de La Camarga. La presidenta dels populars ha afegit que més aviat l'ha perjudicada, però que també l'ha enfortit i "ha acabat perjudicant més altra gent".

Representants de la majoria dels grups li han retret que no denunciés els possibles delictes que li va explicar Victoria Álvarez. Li han preguntat si va utilitzar el contingut de la conversa per rebre favors polítics. Sánchez-Camacho ho ha negat. Diu que no existeix "cap pacte de silenci" per tapar-se les vergonyes. Afirma que no té "cap dossier de res ni de ningú" i que el dinar "no s'ha instrumentat" i que el va oblidar "fins que va sortir la filtració".

"Una cortina de fum per tapar el 'cas Pujol'"

En la seva primera intervenció, Camacho ha afirmat que el PP i ella mateixa creuen que aquesta compareixença i totes les que s'han demanat de membres del seu partit són "una estratègia i una cortina de fum que alguns partits com CiU han establert per tapar el 'cas Pujol'" i l'origen de la fortuna milionària dels Pujol, que ha titllat com "l'escàndol més greu de la història de Catalunya".

En el torn de preguntes, Camacho ha reptat els republicans a demanar "ara mateix" una comissió sobre Método 3, que, segons ha dit, li donarà suport, i ha afegit: "De pràctiques corruptes jo no en tinc cap ni una".

"M'avergonyeixo dels casos de corrupció política"

Després d'assegurar que no té diners a l'estranger ni en paradisos fiscals, a petició del seu partit, i que és una patriota catalana i espanyola, la líder del PPC ha assegurat davant d'ICV-EUiA que "m'avergonyeixo dels casos de corrupció política que han afectat el meu partit".

Ha qualificat el "cas Bárcenas" de "gravíssim" i ha dit que està afectant moltíssim el partit i que per això el govern d'Espanya ha pres mesures, com la reforma del Codi Penal. Camacho ha anunciat també que aquest dissabte presentarà les llistes per a les municipals del seu partit, on no hi ha cap imputat.

Per què no va comparèixer abans?

La líder del PPC ha recordat que ella mateixa i el seu grup van ser els primers a demanar la constitució d'aquesta comissió, tot i que ha qualificat de "lamentable" l'espectacle que s'hi ha viscut fins ara.

A més, malgrat les crítiques, ha assegurat que "en tot moment he tingut disposició de comparèixer davant del Parlament". Diu que no ho va fer davant la Comissió d'Afers Institucionals "per raons jurídiques" i ha aportat un document a la comissió que, diu, l'avala: "Un diputat no ha de retre comptes d'una activitat privada en una institució pública."

També s'ha fet seves les paraules del president quan va dir: "Si em volien preguntar una cosa, haver-m'ho preguntat." No obstant, conclou: "Vostès no tenien cap interès a preguntar-me, només volien espectacle."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut