Viktor Orbán a l'última cimera de la Unió Europea (Reuters/Johanna Geron)

Brussel·les porta Hongria davant la justícia per discriminació de les persones LGTBIQ+

La Comissió Europea porta al TJUE la llei que, segons el govern de Viktor Orbán, busca prevenir l'abús infantil
TEMA:
LGTBIQ+

La via del diàleg no ha funcionat i ara es recorre a la justícia europea. La Comissió Europea ha decidit finalment portar Hongria al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per la llei que discrimina les persones LGTBIQ+.

A Hongria, és il·legal utilitzar a les escoles material que consideren que promou l'homosexualitat o el canvi de sexe, no se'n pot parlar en cap programa educatiu ni hi pot haver publicitat que hi estigui relacionada.

Segons el govern de Viktor Orbán, la mesura es justifica com a via per prevenir l'abús infantil. La llei es va aprovar al Parlament d'Hongria el juny de l'any passat.

No només ha estat rebutjada pel col·lectiu LGTBI+, sinó per l'oposició, associacions o empreses.

L'executiu comunitari va iniciar fa més d'un any un procediment d'infracció per intentar que el govern d'Orbán fes marxa enrere amb aquesta llei homòfoba i ara fa un pas més i vol tombar la llei als tribunals. L'ultraconservador va aconseguir a l'abril un quart mandat folgat.

"La Comissió considera que la llei viola les regles del mercat interior, drets fonamentals individuals i valors europeus", assenyala Brussel·les, que ha decidit portar el país a la justícia europea per "discriminació contra les persones per la seva orientació sexual i identitat de gènere".

El col·lectiu LGTBI+ està en el punt de mira del govern urtraconservador d'Orbán (Reuters/Marton Monus)

Un any després que Orbán arribés al poder, en la Constitució del 2011 es va determinar que el matrimoni era la unió entre un home i una dona, i es va impedir així qualsevol unió homosexual. Més tard, va prohibir que parelles del mateix sexe poguessin adoptar.

Durant la pandèmia, el govern també va prohibir que els transsexuals poguessin canviar de nom.

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+ Drets humans Comissió Europea TJUE Hongria Viktor Orbán
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut