L'expresidenta de Bolívia, detinguda a les instal·lacions policials (EFE/Javier Mamani)

Bolívia deté l'expresidenta interina Jeanine Áñez per "sedició i terrorisme"

També han detingut ministres del seu govern i de la cúpula de l'exèrcit acusats d'haver organitzat un cop d'estat el novembre del 2019 contra Evo Morales
Redacció Actualitzat
TEMA:
Bolívia

El govern bolivià ha confirmat la detenció de Jeanine Áñez, l'autoproclamada presidenta interina del país després de les presidencials del 2019.

La policia l'ha detingut de matinada a casa seva després de l'ordre dictada per la justícia boliviana. Acusen Áñez, membres del seu govern i la cúpula militar de sedició i terrorisme pels successos que van acabar amb la sortida anticipada d'Evo Morales del palau presidencial i la seva marxa del país el novembre de 2019.

La que va ser presidenta interina de Bolívia fins a les eleccions de l'octubre de l'any passat, en què va guanyar el candidat d'Evo Morales, està acusada pels delictes de sedició, terrorisme i conspiració.

Jeanine Áñez ha denunciat a les xarxes la seva detenció i, assegura, que és víctima d'una persecució política del Moviment al Socialisme, el partit en el govern:

 



El ministre de Justícia, Iván Lima, assegura que la denúncia que ha provocat la detenció "s'ha presentat contra l'exsenadora Jeanine Áñez, no contra l'expresidenta" i que, per aquesta raó, no té immunitat i "no està protegida per un judici de responsabilitats".

A Jeanine Áñez, Álvaro Coimbra (exministre de Justícia), Arturo Murillo (exministre de la Presidència, fugit als Estats Units) i Yerko Núñez (exministre de Defensa) se'ls investiga per la seva possible participació en les violentes revoltes que va viure Bolívia entre setembre i desembre del 2019 i per les massacres de Sacaba i Senkata, que van propiciar la renúncia d'Evo Morales a la presidència.

ARXIVAT A:
Evo Morales Bolívia Sedició
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut