Balears ha multat Iberia per una clàusula abusiva (Reuters)

Multa de rècord a Iberia: cobra recàrrec per la tornada si no s'ha fet servir l'anada

El govern de les Balears l'ha multada amb 448.000 per una clàusula abusiva que vulnera les normatives estatal i autonòmica
Redacció Actualitzat
TEMA:
Aeroports

El govern de les Balears ha decidit aquest dilluns posar a la companyia aèria Iberia una multa de 448.000 euros, la més alta possible, per aplicar una clàusula abusiva.

La clàusula que ha motivat la sanció és l'anomenada "no show", que li permet a la companyia impedir volar a clients que han comprat bitllets d'anada i tornada i només fan servir el de tornada.

En aquests casos per poder agafar el vol, Iberia exigeix pagar un suplement:

 


La multa, que és la més alta que mai ha posat el govern balear a una companyia aèria, l'han anunciada la consellera de Salut, Patricia Gómez, i el director general de Consum, Francesc Dalmau.

És la quarta multa que posa el govern balear a Iberia per aquest motiu: les tres anteriors havien estat de 60.000 euros. La companyia pot presentar un recurs d'alçada.

Notícia relacionada: Iberia retira el test d'embaràs que demanava per treballar a la companyia​
 

7 reclamacions entre 2015 i 2017

Segons han explicat Dalmau i Gómez, aquesta multa està motivada per set reclamacions d'usuaris entre el 2015 i el 2017.

El servei d'inspecció de consum va confirmar que entre les condicions generals del contracte amb els clients, Iberia havia inclòs aquesta clàusula.

La multa és deguda al fet que aquesta clàusula vulnera la normativa estatal i també l'autònomica de les Balears.


"Desequilibri de drets i obligacions"

Dalmau ha destacat que el Tribunal Suprem ja va qualificar d'abusiva aquesta clàusula en una sentència del 13 de novembre. El text de la sentència afirma que és "contrària la bona fe":

"Suposa un desequilibri de drets i obligacions contràries a la bona fe, ja que a un consumidor que ha complert amb la seva obligació, que és únicament pagar el preu, se li priva en tot cas de gaudir de la prestació contractada."

 

ARXIVAT A:
Aeroports
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut