Marxa enrere d'Iberia en la contractació del personal
Marxa enrere d'Iberia en la contractació del personal
Palma

Iberia retira el test d'embaràs que demanava per treballar a la companyia

L'aerolínia va ser multada amb 25.000 euros per discriminació per motius de sexe

RedaccióActualitzat

Iberia rectifica i retira el test d'embaràs que demanava a les dones que volien entrar a treballar a la companyia. Inspecció de Treball de les Illes Balears va multar la companyia amb 25.000 euros arran d'uns fets detectats l'any passat. Una dona que es va negar a sotmetre's a la prova va quedar al marge del procés de selecció, segons l'executiu balear.

Iberia va respondre que era només una mesura cautelar perquè la normativa aeronàutica prohibeix volar a qualsevol tripulant des del moment que se sap el seu embaràs. La companyia va assenyalar que no ha deixat mai de contractar cap dona pel fet d'estar embarassada si complia els requisits per al lloc de treball.

En el cas de les tripulants de cabina, quan se sap que estan embarassades passen a fer temporalment altres feines sense risc. Però la lectura del govern de les Illes ha estat una altra, segons Iago Negueruela, conseller de Treball del govern de les Illes.

"El que s'ha de desterrar és qualsevol pràctica que pugui limitar l'accés a la feina per part de la dona treballadora, en aquest cas en una qüestió tan sensible com és l'embaràs."

Els sindicats han demanat una actuació més contundent contra l'aerolínia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut