Mapa amb la proposta de desescalada del Departament de Salut per al 25 de maig

Barcelona i l'àrea metropolitana entren en fase 1 i recuperen terrasses i trobades

Catalunya avança en la desescalada: les regions de l'Alt Pirineu i Aran, Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre passen a fase 2 i la regió de Barcelona, a fase 1
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Catalunya va recuperant a poc a poc l'espai perdut per la pandèmia del coronavirus. Barcelona i la seva àrea metropolitana entren aquest dilluns en la fase 1 de la desescalada. I l'Alt Pirineu i Aran, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre continuen fent de punta de llança del país i ja són a la fase 2. La resta del país -Lleida, Caralunya Central, Girona i les àrees de l'Alt Pendès i el Garraf- es mantenen en fase 1.

El canvi de fase comporta novetats en les activitats permeses. La més cridanera - en fase 1- és la recuperació de les terrasses. Estan permeses les reunions de grups de 10 persones com a màxim i les terrasses de bars i restaurants poden obrir al 50% de la capacitat.

I els qui visquin en territoris de la fase 2 que estiguin a la costa ja podran banyar-se al mar i prendre el sol, sempre mantenint la distància mínima de dos metres entre persones. L'alcalde de Salou, Pere Granados, explica com s'informarà la població i que les platges es dividiran per zones. Les piscines també reobren amb l'aforament limitat al 30%.

En els territoris en fase 2 també reobren els centres comercials amb un aforament màxim del 40% als establiments i del 30% als espais comuns, que només poden servir per transitar.

Una altra de les grans novetats als territoris que entren a la fase 2 de la  desescalada és que es generalitzen les visites a les residències de gent gran amb restriccions. Es permet un familiar per resident, sempre amb cita prèvia i per un temps màxim de 30 minuts. S'ha de mantenir la distància de dos metres i portar mascareta i guants. Les visites s'han de fer en un espai separat de la resta del centre.

En cap cas, però, ni en fase 1 ni en fase 2 es permet la mobilitat entre regions sanitàries. Això sí, des d'aquest dilluns es flexibilitzen les restriccions al passeig amb nens i per fer esport individual en grup.

 


Sense franges i bars oberts

Hi ha tot un seguit de municipis on, tot i entrar tot just a la fase 1, a partir de demà s'hi podrà sortir a passejar sense franges horàries, sense restriccions per als menors i els esportistes, i on es podràn permetre també entrar a bars i restaurants. Són els que compleixen els requisits de tenir menys de 10.000 habitants i una baixa densitat de població.

Protecció Civil demana precaució

Des de Protecció Civil, el seu subdirector, Sergio Delgado, ha dit que, tot i avançar en fases de la desescalada, el confinament continua. Entén que la normativa és complexa però apel·la a la responsabilitat dels ciutadans per evitar tornar enrere.

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut