Barcelona, a un pas d'assumir la gestió del Port Olímpic i treure'n les discoteques

L'Ajuntament de Barcelona està enllestint els tràmits perquè la Generalitat li pugui cedir la gestió del Port Olímpic a partir de l'abril del 2020
Actualitzat
TEMA:
Seguretat

L'Ajuntament de Barcelona assegura que té a prop la gestió del Port Olímpic, una zona conflictiva on hi ha hagut nombrosos incidents i, aquest estiu, dues morts violentes. Fa temps que està pendent que la Generalitat n'hi faci el traspàs.

L'objectiu del consistori és iniciar un pla que preveu no renovar les llicències de les discoteques. Ara només faltaria aprovar una mesura en què la Generalitat demana ser compensada econòmicament per l'explotació d'aquest equipament.

Segons l'Ajuntament de Barcelona, ja han arribat a un acord amb la Generalitat.

 Ara falta portar l'acord al pròxim plenari municipal de l'Ajuntament de Barcelona.

Això suposarà que el consistori assumeix les competències per a la gestió directa del Port Olímpic de Barcelona per un termini de 30 anys prorrogable, a comptar des del 30 d'abril del 2020.

 

 

Mentrestant, les nits de festa continuen al Port Olímpic, però amb més presència policial des de l'apunyalament d'una noia la matinada del dia 4. Aquesta va ser la segona mort violenta al port aquest estiu. Uns fets que han complicat encara més el futur d'aquest espai d'oci nocturn. Un cop en tingui la gestió, l'Ajuntament preservarà els restaurants, però les discoteques hi tenen els dies comptats.

La tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, creu que aquest model d'oci no és encertat:

"Creiem que el model d'oci nocturn que s'ha desenvolupat al Port Olímpic no ha estat encertat; al contrari, ha generat més problemes que beneficis per als veïns i veïnes i per a la ciutat, i per tant s'ha d'acabar."

Els empresaris de les discoteques critiquen que se'ls faci fora després de tants anys sense alternatives ni pròrrogues.

Fernando Martínez és secretari general FECALON (Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn):

"No se'ns ha ofert una alternativa. No hi ha hagut diàleg amb l'Ajuntament. És a dir, si tu vols fer un canvi urbanístic i un canvi d'usos, el primer que has de fer és donar una sortida a les activitats que s'hi fan."

 

 

En canvi, els veïns de la Vila Olímpica fa temps que esperen aquest canvi, com explica Jordi Giró, president de l'Associació de Veïns:

"Creiem que la ciutat i el barri es mereixen un port més per a tothom que no per a un reducte reduït de persones que al final el que ens donen és un malson i un malviure:"

En lloc de discoteques, l'Ajuntament hi vol impulsar espais vinculats a la nàutica, l'esport i la divulgació, a més de crear un passeig per als vianants. Si res no falla, a l'Ajuntament preveuen tenir-ho enllestit en dos anys.

ARXIVAT A:
Seguretat
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut