La carn entatxonada de la marca "La Mechá", responsable del brot de listeriosi

Antibiòtic per a totes les embarassades que hagin menjat carn de La Mechá

La Junta receptarà els antibiòtics a les embarassades que hagin menjat carn entatxonada amb listeriosi encara que no tinguin símptomes
Actualitzat
TEMA:
Salut

Totes les dones andaluses embarassades que, des del juny, hagin menjat carn entatxonada de l'empresa Magrudis rebran una setmana de tractament antibiòtic preventiu, per si s'han infectat de listeriosi.

Fins ara hi ha hagut 6 avortaments relacionats directament amb la infecció. Ho ha explicat el conseller de Salut andalús, Jesús Aguirre, que també ha destacat que el 98,6% de les persones que han patit el brot estan curades.

La ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, ha comparegut al Congrés i ha dit que es revisarà el protocol a seguir en aquests casos.

Carcedo ha defensat la feina del seu departament durant la crisi provocada pel consum de carn contaminada a Andalusia. Ho ha fet en una compareixença a petició pròpia al Congrés dels Diputats.

Carcedo ha estat crítica amb la gestió de la Junta andalusa, que és qui té competències, i ha afegit que les actuacions van anar millorant amb el temps.

La ministra de Sanitat ha subratllat que l'intercanvi d'informació entre les dues administracions va ser fluid i freqüent durant la crisi alimentària.

Malgrat això, Carcedo ha afegit que la Junta d'Andalusia va fallar a l'hora de detallar aspectes concrets que es reclamaven sobre la procedència de la carn contaminada i les partides localitzades i retirades.

 

 

 

Aquest dijous s'ha confirmat un nou cas de listeriosi a Andalusia, i ja pugen a 206 les persones afectades en aquesta comunitat. En total, segons la ministra de Sanitat, 214 persones han resultat contaminades per aquest brot de listèria.

Fins ara tres persones han mort i sis embarassades han avortat pel consum de carn infectada.

La setmana passada, dues setmanes després del començament del brot de listeriosi, l'empresa Magrudis va quedar precintada.

L'Ajuntament de Sevilla va acusar l'empresa d'amagar-los informació clau per gestionar la crisi.

 

L'alerta comença el 15 d'agost

L'alerta sanitària es va donar el 15 d'agost, quan la Conselleria de Salut i Famílies va avisar sobre la carn entatxonada de la marca La Mechá, elaborada per la firma Magrudis.

El 23 d'agost la va ampliar als productes distribuïts per l'empresa Comercial Martínez León, que comercialitzava els productes com a marca blanca amb una presumpta infracció sobre l'etiquetatge i la informació sobre l'origen de la carn.

No va ser fins al dia 28 d'agost que es va estendre l'alerta a tots els productes de la firma Magrudis.

L'endemà, l'alerta es va ampliar al xoriço i al botifarró de La Mechá. I divendres, les Canàries van confirmar el positiu en listèria del "chicharrón andaluz" de La Mechá.

L'alerta sanitària ha provocat un enfrontament entre la Junta d'Andalusia i l'Ajuntament de Sevilla en relació amb la responsabilitat dels controls sanitaris.

 

 

 

ARXIVAT A:
Salut
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut