Precinten l'empresa Magrudis pel brot de listeriosi i l'acusen d'amagar informació
L'entrada a l'empresa Magrudis, precintada (EFE)

Precinten l'empresa Magrudis pel brot de listeriosi i l'acusen d'amagar informació

L'Ajuntament de Sevilla assegura que l'empresa Magrudis, que va comercialitzar la carn amb listèria, els ha amagat llistats de distribució i comercialització

RedaccióActualitzat

Dues setmanes després de l'inici del brot de listeriosi, l'empresa Magrudis ha quedat precintada. L'Ajuntament de Sevilla ha pres aquesta decisió el mateix dia que s'ha sabut que cinc dones ha hagut d'abortar pel brot. El consistori acusa, a més, l'empresa d'amagar-los informació clau per gestionar la crisi.

En un comunicat, l'ajuntament ha presentat denúncia davant la Fiscalia de Sevilla contra Magrudis per un delicte contra la salut pública. Asseguren que l'empresa no ha col·laborat amb les administracions:

"L'empresa no ha facilitat a les administracions competents tota la informació necessària per atendre l'alerta sanitària i ha amagat llistats de distribució i comercialització necessaris per a la investigació "

La planta de Magrudis al polígon El Pino de Sevilla, ha quedat clausurat. S'ha precintat la cambra frigorífica en què s'han emmagatzemat els productes retornats pels distribuïdors durant els últims dies.

El consistori també ha informat que tramita diversos expedients interns per "les irregularitats administratives existents" en relació amb els permisos municipals necessaris perquè l'empresa desenvolupés la seva activitat.


Una gestió complicada

La gestió del brot de listeriosi està deixant moltes incògnites. Fins a 10 dies després de l'alerta inicial no es va saber que la carn també s'havia comercialitzat com a marca blanca. Llavors es van retirar aquests productes.

Aquesta mateixa setmana, l'alerta s'ha ampliat a més productes de l'empresa: el xoriço i el botifarró de La Mechá.

L'associació de consumidors Facua ha criticat també la clausura de la fàbrica. Diu que arriba "molt tard":

Tres persones han mort pel brot. Hi ha 67 persones hospitalitzades amb infecció confirmada o sospita d'infecció, de les quals 23 són dones embarassades que estan entractament antibiòtic i tres pacients que estan ingressats a l'UCI.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut