El consum d'alcohol augmenta entre els menors d'edat i preocupa els expers en addiccions (Reuters)

Alerta pel "binge drinking", el consum descontrolat d'alcohol entre els menors

Un de cada quatre menors d'entre 14 i 18 anys reconeix haver consumit alcohol sense control almenys un cop en el darrer mes
Redacció Actualitzat

Els experts alerten del preocupant augment de casos d'ingesta d'alcohol descontrolada entre els menors d'edat. A Catalunya, un de cada quatre joves d'entre 14 i 18 anys confessa haver consumit alcohol sense control, almenys un cop en l'últim mes.

Ara, una nova moda s'estén com una taca d'oli entre els menors: és l'anomenat "binge drinking". Consisteix a prendre com a mínim 4 o 5 begudes alcohòliques diferents en un parell d'hores.

És una pràctica que es fa especialment els caps de setmana entre grups de menors que compren diverses ampolles de beguda i queden només per ingerir tant alcohol com poden. A més, aquesta pràctica s'associa al consum d'altres drogues, com ara el cànnabis.

El nou fenomen preocupa els especialistes en el tractament d'addiccions, que alerten dels perills associats a l'abús d'alcohol entre els més joves. Per ells, els menors són la població més vulnerable per a la indústria de l'alcohol i denuncien que ara són públic objectiu de les seves campanyes de màrqueting:

"La indústria de l'alcohol té els millors advocats i els millors publicistes i els posen a treballar per crear la sensació entre nens i adolescents que el normal en fer-se gran és beure i que és font de diversió i font d'èxit davant l'altre sexe".

 

La mort per coma etílic d'una nena de 13 anys a la Comunitat de Madrid el mes de novembre passat va sacsejar l'opinió pública i va posar en relleu la necessitat de regular la distribució i el consum d'alcohol entre els menors d'edat. Els experts asseguren que cal abordar temes relacionats amb la publicitat de begudes alcohòliques a què tenen accés els menors i també endurir la pressió fiscal sobre l'alcohol per evitar que pugui ser de fàcil accés i barat per als joves:

"Si la societat decideix que no vol que els seus menors beguin i regula,  dóna un missatge social  molt educatiu."

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut