Xavier García Albiol, aquest divendres valorant la sentència del TC (ACN)

Albiol, satisfet amb la decisió del TC, mentre ERC i CSQEP la critiquen

Pel líder del PP l'anul·lació d'estructures d'estat és una "excel·lent notícia", mentre Sergi Sabrià, d'ERC, la qualifica d'"agressió", i Joan Coscubiela, de CSQEP, afirma que el TC s'ha "extralimitat"
Redacció Actualitzat

El coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, s'ha mostrat aquest divendres molt satisfet per la sentència del Tribunal Constitucional que declara inconstitucional la creació de l'Agència Tributària catalana i altres organismes i mecanismes impulsats per la llei 3/2015 del Parlament de Catalunya.

En una roda de premsa a la seu del partit després de conèixer la notícia, l'ha considerada "excel·lent" i ha destacat que és "un bany de realisme" per al govern:

"És un cop molt important per a les aspiracions independentistes i deixa absolutament desautoritzat el projecte del govern català. Què li queda a Puigdemont? Absolutament res, ni a ell ni a la resta d'independentistes."

Albiol ha recomanat al president de la Generalitat que presenti un nou "full de ruta creïble i que no fracturi la societat" i l'ha instat a no esperar per "embolicar-se amb l'estelada" l'Onze de Setembre. Si no, ha dit, "més val que convoqui noves eleccions."

ERC crida a "culminar el procés cap a la independència"

Per la seva banda el portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya, Sergi Sabrià, ha fet una crida a "culminar el procés cap a la independència" com a "resposta a les agressions" del TC i de l'Estat. En una nota de premsa Sabrià ha assegurat que el TC "actua com la tercera cambra legislativa de l'Estat" i que el seu objectiu "no és jurídic, sinó polític":

"Ja no hi ha res que ens sorprengui d'aquest Estat. Allà on no arriba el govern espanyol, ho fa el TC i si cal anar més enllà, ja hem vist que tenen altres recursos encara més foscos."

Sabrià ha afirmat que l'acció del TC "només fa retrocedir l'autogovern i vulnerar la sobirania del poble de Catalunya", i ha defensat que el Parlament és sobirà.

CSQEP acusa al TC d'"extralimitar-se"

Catalunya Sí Que Es Pot també ha criticat al TC pel que ha considerat una extralimitació:

"El TC s'ha extralimitat en les seves funcions pronunciant-se sobre unes lleis i organismes que encara no existeixen."

Aquesta afirmació l'ha fet el portaveu de la formació política, Joan Coscubiela, que ha defensat que les Agències Tributària i de Protecció Social "poden continuar existint", i ha garantit el suport de CSQEP per ajudar a desenvolupar-les.

NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut