A l'acte hi ha assistit tota la plana major de l'arxidiòcesi de Toledo (EFE/Ismael Herrero)

Acte per "purificar" la catedral de Toledo després del vídeo de Nathy Peluso i C. Tangana

El videoclip "Ateo" motiva una "reparació dels pecats" oficiada per l'arquebisbe, mentre els dos artistes lamenten la reacció de l'Església
Mar Vila Pruneda Actualitzat
TEMA:
Església

Una invitació a la "conversió, la reparació pels pecats i la purificació" és el que aquest diumenge s'ha celebrat a la catedral de Toledo nou dies després del llançament del videoclip "Ateo" de Nathy Peluso i C. Tangana.

Els moviments sensuals a ritme de bachata dels dos artistes en un marc poc habitual, una catedral, han portat cua.

Després de la dimissió del degà de la catedral, dels actes espontanis de reparació que hi ha hagut a l'església i de les més d'11,2 milions de visualitzacions que acumula la cançó, la catedral de Toledo ha acollit un acte penitencial oficial i amb gran expectació.

I és que l'acte s'ha fet coincidir amb la missa amb la qual s'ha obert la fase diocesana del sínode dels bisbes que el papa ha convocat a Roma el 2023. Motiu suficient perquè aplegués tota la plana major de l'arxidiòcesi de Toledo, des de l'arquebisbe, Francisco Cerro, que ha presidit la celebració, arquebisbes i bisbes emèrits, un centenar de sacerdots i desenes de fidels.

Més de dues hores que han començat amb un acte penitencial especial al baptisteri de la catedral, en comptes del presbiteri, en què el prelat ha demanat perdó "pels pecats del poble de Déu, sacerdots, vida consagrada i laics" i per les "negligències en el tracte i respecte del temple".

 
L'arquebisbe argumentava que "arran dels esdeveniments recents" volia unir les dues celebracions, com a temps de "gràcia i renovació interior".
 

"Demano perdó pels pecats contra la unitat i la comunió a l'Església, per les crítiques destructives, intencionades o inconscients i superficials."

La catedral de Toledo plena aquest diumenge (EFE/Ismael Herrero)
 

C. Tangana: "Creia que érem més moderns"

Els dos protagonistes de la suposada "profanació" de la catedral, Nathy Peluso i C. Tangana, s'hi han referit aquesta setmana en una entrevista a l'Instagram de Billboard Latin.

Al Madrileño li ha agafat per sorpresa i ha lamentat la dimissió del degà de la catedral: "M'ha fet pena, però suposo que ell coneix millor que ningú com funciona l'Església i sabia el que estava passant". 

"Era una oportunitat per dir alguna cosa bonica, moderna i tolerant per part de l'Església, i de sobte no ha quedat així", ha dit C. Tangana

El degà va defensar que el videoclip "Ateo" acostava l'Església catòlica als "allunyats", però l'arquebisbe el va desaprovar i lamentar "profundament".
 


Per a més inri, la intenció dels dos artistes, asseguren, era demostrar que les xarxes socials exerceixen una censura i una pressió més gran que institucions tradicionals com l'Església. Però no ha estat així. 

"Al final resulta que em creia que érem més moderns del que som en veritat", ha dit Tangana sobre un vídeo que considera que és una imatge "bonica".

El cantant ha negat que sigui un "descregut", i surt al pas de les crítiques que han escalfat la xarxa per gestos del videoclip com l'estirada de cabells que li fa a Peluso mentre ballen agafats. I també ha dit ser creient "en alguna cosa", referint-se a la seva fe.

L'arquebisbe de Toledo, Francisco Cerro, ha oficiat l'eucaristia (EFE/Ismael Herrero)

L'argentina resident a Barcelona ha assegurat que el vídeo es va fer amb amor i respecte, però ha admès que les perspectives sempre poden ser molt subjectives i que cadascú s'ho pren amb la sensibilitat que vol.

Ha quedat clar que no tothom s'ho ha agafat igual, com demostren els assistents a la missa d'aquest diumenge, que han demanat el perdó "per totes les opressions, injustícies i violència que atempten contra la llibertat i els drets de l'home en el pla polític, social, laboral i familiar".

S'hi han sumat "les immoralitats i corrupcions que condicionen i empenyen l'individu a una degradació física o moral, dissolen els vincles familiars i desenfoquen els veritables valors de la vida".
 

 

ARXIVAT A:
Església
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut