Amb la marxa de Carles i Camil·la, Clarence House es tancarà (EFE/Neil Hall)

Acomiaden desenes d'empleats de Carles III i se n'assabenten a mitja vetlla d'Elisabet II

Es tracta de bona part del personal de Clarence House, que ha estat la residència del monarca en la seva etapa com a príncep
Redacció Actualitzat
TEMA:
Carles III

Desenes d'empleats del fins ara príncep de Gal·les han rebut l'avís que ben aviat es quedaran sense feina. Es tracta de part del personal de Clarence House, la residència que Carles III ha fet servir com a príncep, abans de convertir-se en nou rei.

La notificació ha agafat per sorpresa el personal, que se n'ha assabentat enmig de les cerimònies de comiat de la difunta Elisabet II.

Segons ha revelat el diari The Guardian, fins a un centenar de treballadors han rebut la carta en què se'ls informa que els seus serveis ja no són requerits i que se'ls ajudarà a buscar nous llocs de treball. Només conservaran la feina, segons el diari, "una petita part del personal que ofereix suport personal a Carles i Camil·la".

Els acomiadaments es faran a mesura que les oficines del rei i la reina consort es vagin traslladant al palau de Buckingham, residència oficial, fins ara, de la reina Elisabet.

El menjador de Clarence House, que ha estat la residència oficial del príncep de Gal·les (Google Arts & Culture)

Entre els afectats hi ha treballadors que han estat durant dècades al servei de Carles i a qui, just aquests dies, els ha tocat treballar les 24 hores per organitzar el seu ascens al tron.

Secretaris privats, l'oficina financera, l'equip de comunicacions i el personal domèstic es troben entre els que van rebre l'avís dilluns, a la mateixa hora que se celebrava el servei religiós en honor de la reina a la catedral de Saint Giles, a Edimburg.

Com explica el The Guardian, molts d'aquests treballadors donaven per fet que passarien a treballar a la nova llar del rei, fins que van rebre la carta de Sir Clive Alderton, el secretari privat de Carles III.

"Tothom està furiós, inclosos els secretaris privats i l'equip de comandaments. Tot el personal havia estat treballant de valent des de dijous a la nit per ara trobar-se amb això... la gent està molt alterada", ha explicat al diari una font que ha volgut preservar l'anonimat.

Tot i això, Grant Harrold, antic majordom del rei Carles quan era príncep de Gal·les, ha assegurat a la BBC que la notícia no pot haver sorprès a ningú. "Quan hi vaig entrar a treballar era plenament conscient que, si la reina traspassava, jo sobraria, perquè el meu cap ja no seria el príncep de Gal·les".

Segons la mateixa cadena, assessors legals haurien aconsellat als responsables dels acomiadaments que els notifiquessin com més aviat millor, sense esperar-se que s'hagi celebrat el funeral de la reina.


"Clarence House es tancarà"

Malgrat que encara no se sap com pensa organitzar Carles III les seves residències oficials --hi ha rumors que no li agrada Buckingham--, la carta de Clive Alderton explica als empleats que "el canvi de paper per als nostres superiors significarà també canvis per a la casa".

"La feina que anteriorment tenia aquesta residència, d'assistència als interessos personals del príncep de Gal·les, anteriors activitats i operacions domèstiques, ja no continuarà, i la residència de Clarence House es tancarà", assenyala.

"Per tant, s'espera que els llocs destinats bàsicament a Clarence House [...] ja no es necessitin", afegeix, però apunta que cert personal que ofereix "suport i assessorament directe, proper i personal" a Carles i Camil·la continuarà en el càrrec.

Després de reconèixer que es tracta d'una notícia "pertorbadora", Alderton informa els empleats del suport que rebran per recol·locar-se en altres feines --incloses la resta de residències reials--  i de la indemnització "augmentada" que rebran, per sobre de l'obligatòria per llei.

Un portaveu de Clarence House ha explicat que les operacions de la residència del príncep de Gal·les han finalitzat i, per tant, "s'ha obert un procés de consultes", que farà que "encara que alguns acomiadaments siguin inevitables", malgrat que s'estan "identificant rols alternatius per a la major part del personal".

Segons el resum anual de Clarence House, Carles III va fer servir l'equivalent de 101 empleats a temps complet.

 

ARXIVAT A:
Monarquia Regne Unit Reina Elisabet II Carles III
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut