Cues a l'aeroport durant la vaga del personal de terra d'Iberia a finals de juliol

Es manté la vaga del personal de terra d'Iberia al Prat d'aquest cap de setmana

L'última reunió de mediació ha acabat sense acord aquest dijous i, per tant, tira endavant la convocatòria de quatre jornades de vaga aquest cap de setmana i el següent
Actualitzat
TEMA:
Aeroports

La reunió de mediació al Departament de Treball ha acabat sense acord. Es manté, doncs, la convocatòria de quatre jornades de vaga del personal de terra d'Iberia a l'aeroport del Prat per aquest cap de setmana i el següent: 24, 25, 30 i 31 d'agost.

La reunió ha començat al matí i ha continuat a la tarda, durant més de tres hores. Empresa i sindicats apunten que tenen la voluntat de seguir negociant, tot i que no han concretat quan.

A la sortida de la reunió, el portaveu d'UGT Iberia Barcelona, Omar Minguillón, ha criticat que la direcció d'Iberia no té en compte les necessitats de l'aeroport del Prat:

"No volen reconèixer l'envergadura de l'Aeroport de Barcelona com a segon aeroport d'Espanya i potser cinquè d'Europa i no volen implementar les necessitats que té aquest aeroport."

Minguillón, que s'ha compromès a assistir a totes les reunions en què els citi la conselleria o l'empresa, ha donat les gràcies a la mediació del Departament de Treball:

"Agraïm a la conselleria tot l'esforç que ha fet per convèncer l'empresa que ha de posar seny i sentit comú per evitar aquesta vaga, però no ha estat possible en cap moment. Per tant, ens veiem obligats a mantenir la vaga."

 

Posicions allunyades

Fins ara, Iberia ha assegurat que no pot negociar la transformació dels contractes del personal de l'aeroport del Prat perquè és una qüestió d'àmbit estatal, que està fora de les competències de negociació del comitè d'empresa a l'aeroport barceloní.

Per la seva banda, els treballadors demanen garantir l'estabilitat laboral, acabar amb la falta de personal, l'excés de càrrega de feina i l'abús de ls hores extraordinàries d'obligat compliment, a més de reorganitzar els torns per facilitar la conciliació familiar i personal.

Dimarts, la reunió de mediació entre el personal de terra d'Iberia i els representants de l'empresa a la seu de Treball ja va acabar sense acord.

 

Un moment de la reunió d'aquest dijous entre la direcció i els representants dels treballadors

 

Foment dicta serveis mínims

Els principals serveis mínims decretats pel Ministeri de Foment per a les jornades de vaga són del 100% dels vols interiors a territoris no peninsulars, el 53% dels vols internacionals i el 32% dels vols peninsulars que tinguin una alternativa de transport inferior a cinc hores.

 

 

Aquest mateix dijous Vueling ha anunciat que cancel·la preventivament 112 vols per aquest cap de setmana, 46 dissabte i 66 diumenge, a conseqüència de la vaga del personal de terra d'Ibèria.

L'aturada del 27 i 28 de juliol va obligar a cancel·lar un centenar de vols i va causar retards generalitzats, ja que el col·lectiu de personal de terra d'Iberia gestiona els equipatges de 27 companyies al Prat, entre les quals hi ha Vueling, British Airways i Level.

 

ARXIVAT A:
Aeroports
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut