Divendres, al 33 i a TV3

Tria de llibres de Pau Benavent i entrevista amb Adrià Pujol

El programa continua aquest divendres amb les propostes editorials per a Sant Jordi
Adrià Pujol

Adrià Pujol

La tria de Pau Benavent per a aquest Sant Jordi acostarà a l'espectador quatre llibres de temàtiques ben diferents. Per començar, Fra Valentí Serra de Manresa, expert en herbes medicinals, ha publicat "Tornar als remeis de sempre", un recull d'antigues receptes de la tradició remeiera catalana. Per la seva banda, "Els balls de l'ós" és un estudi d'aquest ball particular, que es representa als Pirineus, però també a l'Aragó i el País Basc. Firma el llibre l'investigador en arts escèniques Eloi Ysàs.

"Pep Xico Bet (1876-1937). Vida i cançons" és un homenatge que rendeixen els professors Isidor Marí i Pep Ribas a un dels principals protagonistes de la recuperació de la cançó tradicional a l'illa d'Eivissa. Per acabar la tria, el llibre "Cants populars de la Cerdanya i el Rosselló" recull prop d'un centenar de cançons que, des de finals dels anys 40, Jordi Pere Cerdà va anar aplegant de boca de pastors, cantaires i gent de muntanya d'aquestes contrades.

A continuació, el programa entrevistarà l'escriptor i antropòleg Adrià Pujol Cruells, que acaba de publicar dos llibres. El primer és una versió de "La disparition", de Georges Perec. L'autor francès, que va formar part del grup d'innovació literària OULIPO, va escriure la seva principal novel·la sense fer servir la lletra "e". Adrià Pujol prescindeix de la lletra "a" en la seva versió al català, titulada "L'eclipsi". L'altra novetat de l'autor és "La carpeta és blava", un divertit assaig sobre l'humor empordanès i el concepte "collonar".

"Tria33" s'emet aquest divendres a les 22.00 al canal 33 i a les 00.15 a TV3.