• La cartellera teatral i l'actualitat del claqué a Catalunya.
  Veure vídeo

  La cartellera teatral i l'actualitat del claqué a Catalunya.

  A la seva tria personal, Peté Soler recomana alguns espectacles de la cartellera. A La Seca-Espai Brossa es pot veure "Sempre teu, Òscar", un homenatge de Sergi Mateu a Oscar Wilde partint de fragments de les epístoles de "De profundis"; "Moby Dick", un viatge per dins del Lliure de MontjuÏc seguint la gran aventura de la balena blanca; "De carenes al cel" d'Albert Boronat i Judith Pujol, producte de la residència de la Cia. Obskené a la Sala Beckett, i "Això és tot" l'espectacle de comiat de la sala Trono de Tarragona. I tot seguit al reportatge parlem sobre l'actualitat del claqué a Catalunya. En parlem amb Mark Yonally i Guillem Alonso, de l'escola Luthier dansa de Barcelona, i també amb Coco Comín i Sharon Lavi, que ara tenen en cartell el musical de claqué "Moustache" al teatre Apolo.

 • Els continguts més destacats de la setmana: Barnasants i Pere Faura
  Veure vídeo

  Els continguts més destacats de la setmana: Barnasants i Pere Faura

  Els diumenges serà el moment de repassar una selecció amb els continguts més destacats de la setmana, amb propostes relatives a les arts escèniques, arts plàstiques, cinema, música, cultura popular o literatura.

 • Ferran Riera publica del seu nou llibre "Grup de Folk i entrevista al mallorquí Toni Torrents.
  Veure vídeo

  Ferran Riera publica del seu nou llibre "Grup de Folk i entrevista al mallorquí Toni Torrents.

  Els dissabtes, enfilant el cap de setmana, serà el dia temàtic per a la cultura popular. Pau Benavent dedica la seva tria a Ferran Riera amb motiu de la publicació del seu nou llibre "Grup de Folk. Crònica d'un esclat". El llibre vol ser un homenatge al grup musical que enguany faria 50 anys i que va influir de manera determinant als grups de folk i rock català que van venir després. I tot seguit Pau Benavent entrevista Toni Torrents, un mallorquí que fa 25 anys va importar la festa de Sa Pobla a Gràcia. Els seus fills estudiaven a Barcelona i va decidir portar la festa dels foguerons per a que gaudissin de la festa tots els mallorquins que vivien a la ciutat. Hores d'ara, Sa Pobla a Gràcia, s'ha convertit en una festa estimada pels graciencs que encenen focs a terra i fan torrades amb sobrassada i botifarrons al ritme de la música tradicional mallorquina.

 • Artistes que creen art arrelat al terreny geogràfic i social i entrevista la galerista Sílvia Dauder.
  Veure vídeo

  Artistes que creen art arrelat al terreny geogràfic i social i entrevista la galerista Sílvia Dauder.

  Els divendres és l'espai de les arts plàstiques i expositives al TRIA33. El fil conductor de la tria de Laura Sangrà són artistes que, condicionats per el seu entorn, creen art arrelat al terreny geogràfic i social. És el cas de Maria Pratts que, ara, sota el títol Sad City, exposa a la galeria L&B de Barcelona. "Art i Territori" és una altre mostra col·lectiva de quatre artistes que es pot veure la Galeria Palmadotze de Vilafranca del Penedès. La darrera proposta és "Els Karamazoff", un documental que s'estrena al Canal 33 el proper 21 de gener i que explica l'evolució de la carrera artística de nou artistes catalans que fugin del franquisme es van instal·lar a Nova York a la dècada dels 70. Tot seguit, Laura Sangrà entrevista la galerista Sílvia Dauder, la primera que concedeix a una televisió des que va fundar Projecte SD, ara fa 14 anys. Durant aquest temps s'ha convertit en un dels projectes més innovadors i reconeguts del galerisme contemporani nacional. En aquesta entrevista Dauder parla obertament del mercat de l'art.

 • Cinema amb actors afroamericans, "Godzilla" i conversa amb Maria de Medeiros
  Veure vídeo

  Cinema amb actors afroamericans, "Godzilla" i conversa amb Maria de Medeiros

  Dijous és el dia temàtic dedicat al cinema al Tria33, i la durada del programa és de 20 minuts. La tria personal de Jaume Figueras parlarà de les pel·lícules protagonitzades per actors afroamericans com "Loving", "Fences", "Figuras ocultaS" o "Moonlight" I tot seguit parlem d'un nou lliurament de la sèrie "Godzilla", i entrevistem Maria de Medeiros, actriu i directora portuguesa a qui la Filmoteca de Catalunya dedica un cicle amb alguns dels títols més destacats d'una extensa filmografia que no entén de fronteres. Políglota, expressiva i d'una calidesa desarmant, l'actriu ha brillat en pel·lícules de Bigas Luna, Guy Maddin, Manoel de Oliveira, Gonzalo Suárez, Marjane Satrapi, Isabel Coixet, Abel Ferrara o Philip Kaufman. A més, és un rostre molt popular per la seva intervenció al "Pulp fiction" de Quentin Tarantino i també pel paper de Fátima do Espirito Santo, que va interpretar al film "Airbag", de Juanma Bajo Ulloa.

 • Algunes pistes sobre la nova edició de la BCNegra i conversa amb el llibreter Paco Camarasa.
  Veure vídeo

  Algunes pistes sobre la nova edició de la BCNegra i conversa amb el llibreter Paco Camarasa.

  Els dimecres, literatura al TRIA33. Anna Guitart ens dóna algunes pistes sobre la nova edició de la BCNegra, que se celebra del 26 de gener al 4 de febrer, amb una programació molt àmplia. I tot seguit, entrevista Paco Camarasa, que va ser llibreter i propietari de la tristament desapareguda "Negra y Criminal". També és el comissari de la BCNegra, i un divulgador extraordinari del gènere. Ho demostra a "Sangre en los estantes", una mena de manual, ordenat alfabèticament, sobre el genère que ell anomena negre-criminal.

 • La tria de Barnasants i la pianista i compositora Clara Peya, presenta el seu setè disc, "Oceanes".
  Veure vídeo

  La tria de Barnasants i la pianista i compositora Clara Peya, presenta el seu setè disc, "Oceanes".

  Els dimarts serà el dia temàtic de la música. La setmana que ve comença el Barnasants, el gran festival de la cançó d'autor, i en Jofre Font fa una tria entre aquesta programació inabastable de més de 110 concerts repartits per trenta sales de tot el Principat, València, Mallorca i Perpinyà que s'allargaran fins al 14 d'abril. I es fixa, sobretot, en els nous valors que inclou el cartell com Lu Rois, Oriol Mola, Pol Fuentes o Les Kol·lontai. La pianista i compositora Clara Peya, presenta el seu setè disc, "Oceanes", un homenatge a les dones importants que han passat per la seva vida a través de l'aigua.A banda de la seva carrera com a solista, Peya també ho compagina amb diferents projectes vinculats amb el teatre, ja sigui musical o no, i la dansa. En Jofre Font ha passat tot un dia veient totes les tecles que toca la Clara abans del concert de presentació del dissabte 20 de gener.

 • cites de teatre que no ens podem perdre i el coreògraf Pere Faura ens parla Sweet Suits al Mercat de les Flors
  Veure vídeo

  cites de teatre que no ens podem perdre i el coreògraf Pere Faura ens parla Sweet Suits al Mercat de les Flors

  Els dilluns serà el dia dedicat a les arts escèniques. Per no perdre el tren d'algunes produccions, Peté Soler ens avança algunes de les cites que no ens podem perdre, com ara "L'hostalera" de Carlo Goldoni en la versió que la Perla29 oferirà a la Biblioteca de Catalunya a partir del 18 de gener, l'"Ivanov" de Txèkhov en versió d'Àlex Rigola o "Los hermanos Karamazov" vistos per Juan Echanove al Teatre Lliure. El coreògraf Pere Faura presenta la segona part de la trilogia Sweet Suits al Mercat de les Flors, i en parla amb Júlia Bertran a la mítica sala Tango. "Sweet Tiranny" parteix de coreografies de pel·lícules icòniques musicals dels anys 70 i 80.

 • Els continguts més destacats de la setmana.
  Veure vídeo

  Els continguts més destacats de la setmana.

  Els diumenges serà el moment de repassar una selecció amb els continguts més destacats de la setmana, amb propostes relatives a les arts escèniques, arts plàstiques, cinema, música, cultura popular o literatura.

 • La cultura popular al 2017 i la programació del Tradicionarius.
  Veure vídeo

  La cultura popular al 2017 i la programació del Tradicionarius.

  Els dissabtes, enfilant el cap de setmana, serà el dia temàtic per a la cultura popular. Avui Pau Benavent farà un repàs al que vindrà el 2017. La XV Mostra Nacional de Teatre Amateur, que tindrà lloc entre el 28 d'abril i l'1 de maig, amb la primera representació fora del poble de l'auto sacramental de Sant Vicenç dels Horts; l'acte de proclamació, l'11 de març, de Figueres com a Capital de la Sardana, i una nova edició del Tradicionàrius, amb una programació en la qual destaca, entre d'altres, l'espectacle "Tres generacions de la cançó popular pitiüsa", el 24 de març. Tot seguit, al reportatge, parlarem amb detall la programació d'aquest Tradicionàrius que arriba ja a la trentena edició.

 • Propostes artístiques pel 2017 i tres il·lustradores catalanes amb un estil molt personal.
  Veure vídeo

  Propostes artístiques pel 2017 i tres il·lustradores catalanes amb un estil molt personal.

  Els divendres Laura Sangrà ens convidarà a descobrir l'actualitat de les arts plàstiques i les arts expositives. Avui ens proposarà algunes exposicions que cal tenir a l'agenda, com l'exposició "David bowie Is", que es podrà veure a partir del 25 de maig al Museu del Disseny, a Barcelona; "Els pilars d'Europa", exposició que al març arribarà al Caixafòrum de Barcelona amb moltíssimes peces provinents del British Museum, i l'exposició que el MNAC dedica al dibuixant, escultor i gravador català Ismael Smith (1886-1972). I al reportatge, parlem de tres il·lustradores catalanes amb un estil alhora personal i molt diferent: Joana Satamans, que ara publica "VIDA", un bestiari il·lustrat; Olga Capdevila, que publica "La gota moja a la gata maja", un llibre d'il·lustracions amb l'afegit d'un joc amb el llenguatge, i Laura Pérez Vernetti, que des de fa deu anys experimenta amb l'adaptació de la poesia al món de la il·lustració i el còmic.

 • L'èxit de "La ciudad de las estrellas" i conversa amb Àlex Monner.
  Veure vídeo

  L'èxit de "La ciudad de las estrellas" i conversa amb Àlex Monner.

  Dijous és el dia temàtic dedicat al cinema al TRIA33. Cada dijous Jaume Figueras obrirà el programa amb el seu comentari sobre "La ciudad de las esrtrellas". Tot seguim, parlem amb el jove actor català Àlex Monner. Va debutar en el món de la interpretació a la pel·lícula de Pau Freixas "Herois", i posteriorment va iniciar-se a la pantalla petita amb la sèrie de TV3 "Polseres vermelles", paper pel qual ha rebut el premi Fotogramas de Plata. El 2013 va guanyar el Gaudí al millor actor per la seva interpretació a "Els nens salvatges" i va estar nominat als Goya. El seu darrer paper és al film d'Isa Campos i Isaki Lacuesta "La propera pell". Al reportatge, parlarem del film "La tortue rouge", selecció "Un certain regard" al festival de Cannes i reconegut amb el Premi especial del Jurat. Un film mut d'animació de Michael Dudok de Wit sobre una història de supervivència en una illa perduda.

 • Propostes literàries pel 2017 i entrevista amb l'escriptor David Vann.
  Veure vídeo

  Propostes literàries pel 2017 i entrevista amb l'escriptor David Vann.

  Els dimecres, literatura al TRIA33. Anna Guitart visita un vident molt especial, el llibreter Xavier Vidal, de la llibreria No Llegiu, a Barcelona, per fer un repàs a algunes propostes del que llegirem aquest 2017. Les cartes del futur apunten cap als nous llibres de Jean Echenoz o Amélie Nothomb, entre molts d'altres. I tot seguit, Anna Guitart entrevista l'escriptor nord-americà David Vann, a qui vam descobrir amb "Sukkwan Island", i que torna amb "L'aquari" (Ed. Periscopi), un llibre sobre el perdó molt diferent als que havia escrit fins ara l'autor, marcat sempre per tragèdies a la seva família.

 • Propostes musicals pel 2017 i els "Visual Albums", els suports audiovisuals als treballs discogràfics.
  Veure vídeo

  Propostes musicals pel 2017 i els "Visual Albums", els suports audiovisuals als treballs discogràfics.

  Els dimarts serà el dia temàtic de la música. La tria personal de Jofre Font anticiparà algunes de les propostes del que vindrà el 2017. Des dels concerts d'artistes com Sting, Bruno Mars, Korn, Sabina, Bastille, Loquillo, Aerosmith o Lambchop, fins a novetats discogràfiques que apareixeran aquest any i que també veurem en directe: The Jesus and Mary Chain, The XX, Arcade Fire, Txarango, Mishima, The Flaming Lips, Phoenix, La Casa azul o Els Amics de les Arts. La proposta inclou el cinquantè aniversari als escenaris de Maria del Mar Bonet, el comiat de Raimon, visites d'estrelles de la clàssica com Valery Gergiev o Gustavo Dudamel i l'exposició sobre David Bowie, que s'instal·larà a Barcelona. El reportatge "Visual Àlbums" indaga en el suport audiovisual que cada vegada més acompanya el treball discogràfic d'alguns músics. Són propostes que van més enllà dels videoclips convencionals i desdibuixen els límits dels formats coneguts. Se'n diuen "àlbums visuals" i n'hi ha de molts tipus. L'ambiciós "Lemonade", l'últim llançament de Beyoncé, que és al mateix temps un disc i una pel·lícula, és la punta de llança d'una tendència que indica una nova manera de presentar i consumir música: la música entra pels ulls. Al Tria33 en parlem amb el realitzador Luis Cerveró, la crítica de cinema Violeta Kovacsics i el productor de música electrònica Begun.

 • La dansa, el circ i el teatre del 2017 i conversa amb Mònica López.
  Veure vídeo
 • Tria33 - capítol 444
  Veure vídeo
 • Tria33 - capítol 443
  Veure vídeo
 • Tria33 - capítol 442
  Veure vídeo
 • Tria33 - capítol 441
  Veure vídeo
 • Tria33 - capítol 440
  Veure vídeo