Divendres, a les 22.17, al 33

Aquesta setmana, la il·lustradora Carme Solé Vendrell a "(S)avis"

Josep Puigbó conversa amb aquesta sàvia il·lustradora i pintora de sentiments, una artista reconeguda internacionalment per la seva àmplia i singular obra en contes per infants. La seva obsessió pels drets dels infants la va portar a la pintura i els ha posat rostre.
Carme Solé Vendrell

Carme Solé Vendrell

Aquesta setmana a "(S)avis, Josep Puigbó conversa amb la il·lustradora i artista polifacètica Carme Solé Vendrell.

La seva mare sempre havia volgut que ella estudiés pintura. De fet, creu que si la meva mare no hagués mort hauria estat actriu, però necessitava explicar coses que no hauria pogut explicar sent actriu. 

La seva projecció l'ha fet guanyar multitud de reconeixements, entre els quals el Premi Catalònia el 1984 i el Premi Nacional d'Il·lustració el 2013.

Ha estat l'única que ha il·lustrat contes de Gabriel García Márquez i ha fet exposicions i conferències a ciutats com Barcelona, Taiwan, Madrid, París, Rio de Janeiro, Mèxic DF, Bolonya, Venècia i Nova York. Des de 1968 ha il·lustrat més de 1.000 títols, entre àlbums il·lustrats i llibres de text per a les escoles.

Afirma que els nens la criden a ser pintats, que l'inspiren i i li dónen la força per crear. Solé Vendrell pensa que, amb els seus quadres, els nens poden cridar allò que necessiten. Els ha posat rostre i, davant les injustícies, s'ha preguntat: per què? 

Diu que els llibres que il·lustra i escriu són de tot tipus i per a totes les edats, però creu si un llibre infantil és bo, també agrada als grans.