Dimarts, a les 23.10, a TV3

"La gent normal" torna amb nous temes i noves històries

Els nous capítols tractaran temes com l'assetjament escolar, el càncer, els abusos sexuals, els trasplantaments, l'alcoholisme, parelles de diferent edat o el sexe a la tercera edat
"La gent normal" parla de l'assetjament a l'escola, amb els testimonis de Lolita Bosch i Francisco Polo.

En el primer capítol, "La gent normal" parla de l'assetjament a l'escola, amb els testimonis de Lolita Bosch i Francisco Polo.

Dimarts 25 d'abril, a les 23.10, TV3 emetrà nous capítols de "La gent normal". En el primer episodi parlarem de l'assetjament a l'escola, amb els testimonis de Lolita Bosch i Francisco Polo.

Hi ha experiències que fan que la nostra vida sigui un relat imperfecte, però normal. D'aquestes experiències, en parla "La gent normal", amb Agnès Marquès, en un programa que dona veu a personatges de l'escena pública i també a persones anònimes que comparteixen amb l'audiència les seves vivències personals. Són relats directes, de vegades crus, i emotius, que reflecteixen l'esperit de superació davant les adversitats.

Els 12 capítols de la segona temporada tractaran temes com l'assetjament escolar, el càncer, els abusos sexuals, els trasplantaments, l'alcoholisme, parelles de diferent edat o el sexe a la tercera edat, entre d'altres.

Entre els testimonis del programa, destaquen l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert, que explica com va afrontar el càncer mentre era consellera de Justícia; la cantant Lídia Pujol, que parla sobre els abusos sexuals; l'actor Pep Muné, que explica com és viure amb una parella 20 anys més jove que ell. També compta amb les veus  del periodista Xavier Sardà i l'escriptor Xavier Bosch, que tenen en comú haver perdut la mare quan eren molt joves. I en el capítol sobre no voler tenir fills, l'actor Francesc Orella i l'actriu Mercè Arànega expliquen per què han triat aquesta opció de vida.

Al final del programa, com en la primera temporada, la mirada d'una il·lustradora deixarà un testimoni complementari amb traç precís sobre el tema que s'haurà tractat.

En el capítol dedicat a l'assetjament a l'escola ens preguntem: Com s'han de tractar els casos d'assetjament a les escoles? L'augment de casos de "bullying" ha fet necessària la creació de protocols, però són eficients?

L'escriptora Lolita Bosch i el fundador de Change.org, Francisco Polo, van ser víctimes de "bullying". Expliquen com els va marcar profundament i la indefensió que van sentir, i comparteixen vivències amb Laura Cañas, una jove que encara pateix les seqüeles del fet que cada dia es burlessin d'ella i li diguessin "Betty la fea".

El programa es qüestiona quina ha de ser l'actuació dels mestres davant d'aquests casos amb la professora Carme Barceló, que va detectar un cas d'assetjament a l'institut que dirigia i el va abordar de manera dràstica i poc ortodoxa.

Per entendre quines són les  motivacions dels assetjadors, el capítol presenta la conversa entre l'Esteban i la Celia, que han fet teràpia per analitzar el seu comportament. L'altra cara de la moneda és el testimoni dels pares de l'Alan, un noi que va patir "bullying" durant anys, va entrar en una depressió i es va suïcidar. Va ser un cas extrem que va remoure consciències i va  posar de manifest la necessitat d'actuar amb contundència davant de l'assetjament escolar.